http://mehrangoli64.ParsiBlog.com | ||
یکی از راه های ترویج نماز، آموزش آن به فرزندان در خانواده است.
امام صادق علیه السّلام می فرماید:
هنگامی که کودک به سه سالگی رسید هفت مرتبه برای او «لا اله الّا الله» بگویید سپس او را آزاد بگذارید تا هفت ماه و بیست روز بگذرد آنگاه هفت مرتبه «صلّی الله علی محمّد و آل محمد» و در پنج سالگی دست راست و چپش را به او یاد بده پس از آن او را با قبله آشنا کن و به او بگو به سمت قبله، سجده کند. سپس تا شش سالگی او را رها کن، بعد از آن نماز خواندن و رکوع و سجود را به او یاد بده. هنگامی که هفت ساله شد شستن دست و صورت و تمرین نماز و پس از آن آموزش نماز کامل و وضوی کامل و مراقبت بر ادای آن را به او بیاموزید.
امام فرمودند: وقتی که پدر و مادر وضو و نماز را به فرزندانشان آموختند خداوند آنان را می آمرزد. پیامبر اکرم(ص) می فرماید:
فرزندان خود را از هفت سالگی به نماز سفارش کنید. امیر مؤمنان علی(ع) فرمودند: ازهفت سالگی نماز را به بچه ها آموزش دهید ولی وقتی که به تکلیف رسیدند بسیار جدی بگیرید. منبع: عرفان و عبادت،ص264. [ سه شنبه 91/10/12 ] [ 1:6 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
در اهمیت غسل جمعه همین بس که بعضی از فقها مانند کلینی و صدوق و شیخ بهائی بنابر آنچه از آن بزرگوار نقل شده فتوای به وجوب داده اند و کسانی که قائل به وجوب آن نشده اند آن را یک عمل مستحب تأکید شده در دین می دانند.
مسئله: در مستحب بودن غسل جمعه فرقی بین زن و مرد، مسافر و غیر مسافر، آزاد و برده و کسی که نماز جمعه می خواند یا نماز ظهر نیست بلکه اقوی آن است که بر بچه ی ممیز نیز مستحب است و نسبت به مردان تأکید بیشتری شده است البته در بعضی از روایات اجازه ترکش به بانوان داده شده است.
مسئله: اقوی آن است که غسل جمعه از شخص جنب و زن حائض صحیح است.
از حضرت صادق (ع) روایت شده است که:
علی(ع) بارها می فرمود: دوست ندارم کسی غیر از صاحبان عذر و کسانی که به هر دلیل نمی توانند، غسل جمعه را ترک کند. مسئله: اگر در روز جمعه غسل جمعه نکند مستحب است از صبح شنبه تا غروب قضای آن را به جا آورد و کسی که می ترسد در روز جمعه آب پیدا نکند می تواند روز پنجشنبه غسل را انجام دهد، بلکه اگر در شب جمعه به امید آن که مطلوب خداوند عالم است به جا آورد صحیح است.
منبع: احکام عمومی،ج2،ص33. [ سه شنبه 91/10/12 ] [ 1:6 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
نوای ذاکرین [ دوشنبه 91/10/11 ] [ 7:57 صبح ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
شب هنگام محمد باقر – طلبه جوان- در اتاق خود مشغول مطالعه بود که به ناگاه دختری وارد اتاق او شد در را بست و با انگشت به طلبه بیچاره اشاره کرد که سکوت کند و هیچ نگوید. شاه دستور داد که تحقیق شود که آیا این جوان خطائی کرده یا نه؟ و بعد از تحقیق از محمد باقر پرسید چطور توانستی در برابر نفست مقاومت نمائی؟ محمد باقر 10 انگشت خود را نشان داد و شاه دید که تمام انگشتانش سوخته و … بروزترینها [ یکشنبه 91/10/10 ] [ 12:28 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
حرام و حلال مجازی
اسمش را گذاشته اند دوستی مجازی و دیگر انگار نه انگار که نفس این کار دوستی است هنوز
و انگار نه انگار که اسلام با هرچیزی موافق باشد با دوستی بخاطر مضرات دنیوی و اخروی اش مخالف است. دختر چون پسر را نمی بیند عزیز خطابش می کند و پسر چون دختر را نمی بیند جانم را پسوندی برای نام زیبای دختر می گذارد
اسمش را گذاشته اند دوستی مجازی و مجازاً دوست شده اند
بی آن که عذابی در وجدان خود وجدان کنند. بی آنکه ایرادی در آن ببینند. انگار نه انگار که حکم به حرمت چت را هم برخی علما داده اند.
اصلاً حلال و حرام مگر مجازی و حقیقی برمی دارد؟؟
که حقیقی اش چون اثرات و عوارض جسمی هم دارد، حرام و مجازی اش چون فقط با روح انسانیمان سر و کار دارد، حلال!!!!!!! دوست من، مگر ما عقل نداریم که اصلاً بخواهیم به استفتا رجوع کنیم؟
آیا او که من با او صمیمی شده ام نامحرم نیست؟ از کدام عقل سلیم جواز این صمیمیت را گرفته ام که این چنین کار خود را توجیه می کنم: من که نمی بینمش حالا یک عزیز هم به او بگویم مگر چه می شود؟؟ اما
توجه ندارم که مگر باید اتفاقی برای جسمم بیفتد تا این رفتار را تحریم کنم؟ توجه ندارم ضربه ای که به روحم می زنم عمیق تر از ضربه ای است که در دوستی مجازی به جسمم وارد نمی شود، چه زهری برای روح، بدتر از این که بی اجازه از او که حریم ها را قرار داده، با نامحرمی ارتباطی نزدیک تر از حد معمول گرفته باشم؟؟؟؟ این است شأن پاکی یک مسلمان؟؟؟؟؟ [ شنبه 91/10/9 ] [ 9:14 صبح ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
در نامگذاری این ماه، دو وجه ذکر کرده اند :
1- از « صُفْرَة (زردی) » گرفته شده؛ زیرا زمان انتخاب نام، مقارن فصل پاییز و زردی برگ درختان بوده است. 2 - از «صِفْر (خالی)» گرفته شده؛ زیرا مردم پس از پایان ماههای حرام، رهسپار جنگ می شدند و شهرها خالی می شد.
این ماه، معروف به شومی و بدشگونی است. از پیامبر اکرم (ص) درباره ماه صفر، چنین نقل شده است:
هر کس خبر تمام شدن این ماه را به من دهد، بشارت بهشت را به او میدهم.
برخی اعمال ماه صفر
1 - در این ماه، به دادن صدقه اهتمام بیشتری شود
پیامبر اکرم (ص) در باب صدقه دادن می فرمایند : ” لبخند تو بر روی برادرت صدقه است ، امر به معروف و نهی از منکر کردنت صدقه است ، رهنمایی کسی که راه را گم کرده صدقه است و دور کردن سنگ و خا ر و استخوان از راه صدقه است . “
2 - برای ایمنی از بلاها، دعای زیر هر روز ده مرتبه خوانده شود :
یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحالِ یا عَزیزُ یا عَزیزُ یا عَزیزُ ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمیعُ خَلْقِکَ فَاکْفِنی شَرَّ خَلْقِکَ یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَکَذلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنینَ وَصَلَّی اللَّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرینَ! (مفاتیح الجنان)
ای سخت نیرو، و ای سختگیر! ای عزیز، ای عزیز، ای عزیز! خوارند از بزرگیات همه خلقت. پس کفایت کن از من شرّ خلق خودت را، ای احسان بخش! ای نیکوکار! ای نعمت بخش! ای عطا دِه! ای که معبودی جز تو نیست! منزّهی تو! به راستی من از ظالمانم. اجابت کردیم برایش و نجاتش دادیم از غمّ و همچنین نجات دهیم مؤمنان را، و رحمت کند خدا بر محمّد و آل پاک و پاکیزهاش!
3 - ـ «سیّد بن طاووس» نقل کرده است: در روز سوم ماه صفر، دو رکعت نماز بخوان که در رکعت اوّل سوره «حمد» و سوره «انّا فتحنا» (فتح) و در رکعت دوم سوره «حمد» و سوره «توحید» قرائت شود و پس از سلام نماز، صد بار صلوات بفرست و صد بار آل ابى سفیان را لعنت کن و صد مرتبه استغفار نما و آنگاه حاجت خویش را از خداوند بخواه. (ان شاء اللّه به هدف اجابت مى رسد).( اقبال، صفحه 587)
4 ـ در روز اربعین (بیستم ماه صفر) زیارت امام حسین(علیه السلام) مستحبّ است و مورد تأکید قرار گرفته. در روایتى که «شیخ طوسى» از امام حسن عسکرى(علیه السلام) نقل کرده، چنین آمده است: نشانه هاى مؤمن پنج چیز است: به جاى آوردن پنجاه و یک رکعت نماز (17 رکعت نماز واجب و 34 رکعت نافله) و زیارت اربعین (امام حسین(علیه السلام)) و انگشتر را بر دستِ راست نهادن، و پیشانى را به هنگام سجده بر خاک گذاردن و بسم الله الرّحمن الرّحیم را در نماز بلند گفتن.(2)
مناسبت های ماه صفر
اوّل ماه صفر :
آغاز جنگ صفّین، مطابق نقل مورّخان در سال 37 هجرى است. جنگ صفّین از سوى امیرمؤمنان(علیه السلام) و لشکریانش، در برابر معاویه و سپاه غارتگر شام، آغاز شد و مدّت 110 روز طول کشید،(2) و در آستانه شکست لشکر شام، عمرو عاص خدعه اى به کار زد و قرآن ها را بر سر نیزه کردند و داستان تأسّف بار حکمین پیش آمد.
همچنین در این روز در سال 61 هجرى (بنا بر روایتى) سرِ مبارک حضرت سیّدالشّهدا(علیه السلام) را همراه کاروان اهل بیت(علیهم السلام)وارد شهر شام کردند.
دوم ماه صفر:
روز شهادت زید بن على بن الحسین(علیه السلام) پس از قیام بر ضدّ بنى امیّه در سال 120 هجرى است; وى به هنگام شهادت 42 سال داشت.
هفتم ماه صفر :
بنا بر نقل شیخ مفید و کفعمى، روز شهادت امام حسن مجتبى(علیه السلام) است.
همچنین ولادت امام کاظم(علیه السلام) طبق روایتى در سال 128، در این روز در منطقه «ابواء» (محلّى میان مکّه و مدینه) واقع شده است. این روز از جهتى روز حزن و از جهتى روز سرور است.
بیستم ماه صفر :
روز اربعین امام حسین(علیه السلام) است; بنابر نقل جمعى از بزرگان مانند شیخ مفید، شیخ طوسى و کفعمى، جابر بن عبداللّه انصارى در این روز براى زیارت امام حسین(علیه السلام) به کربلا آمد و همین روز، روزى است که اهل بیت امام حسین(علیه السلام) طبق روایتى از شام به مدینه آمدند.
ولى در ارتباط با آمدن اهل بیت حسینى(علیه السلام) در روز اربعین به کربلا میان مورّخان گفتگوست; مرحوم حاج شیخ عبّاس قمى در «منتهى الآمال» از سیّد بن طاووس نقل مى کند که اهل بیت حرم حسینى(علیه السلام) در مسیر بازگشت به مدینه، نخست به کربلا آمدند و زمانى به آنجا رسیدند که جابربن عبدالله انصارى و گروهى از بنى هاشم به زیارت امام حسین و یارانش آمده بودند (و با توجه به اینکه جابر در بیستم صفر به کربلا آمد، بنابراین اهل بیت نیز ورودشان به کربلا همان روز بود).
اما مرحوم حاج شیخ عباس قمى با توجه به نقل دیگر مورّخان و قرائن و شواهد دیگر، ورود اهل بیت(علیهم السلام) را در بیستم صفر (اربعین حسینى) به کربلا بسیار بعید مى داند و از شیخ مفید و شیخ طوسى نقل مى کند که اهل بیت(علیهم السلام) روز بیستم صفر از شام به مدینه مراجعت کردند.
بیست و هشتم ماه صفر :
در چنین روزى، در سال یازدهم هجرى، رسول گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله) وفات یافت و همه مورّخان اتّفاق دارند که روز وفات آن حضرت، روز دوشنبه بود و آن حضرت به هنگام وفات شصت و سه سال از عمر مبارکشان مى گذشت.
همچنین بنا بر نقل جمعى از علما و مورّخان، روز بیست و هشتم صفر سال 50 هجرى، روز شهادت امام حسن مجتبى(علیه السلام) است و این روایت بیشتر در میان شیعیان مشهور است تا روایت هفتم ماه صفر.
روز آخر ماه صفر :
بنا بر قول «شیخ طبرسى» و «ابن اثیر» آخر ماه صفر سال 203 هجرى، روز شهادت امام رضا(علیه السلام) است که در سنّ پنجاه و پنج سالگى، توسّط مأمون عبّاسى مسموم شده و به فیض شهادت نائل آمدند [ چهارشنبه 91/10/6 ] [ 1:18 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
در این سجده، گذاردن پیشانی با نیت کفایت می کند و مستحب است دو ذراع (کف دستان) و شکم و سینه را به زمین بچسباند؛ و احتیاط آن است که بقیه مواضع سجده نیز بر زمین باشد و پیشانی را بر چیزی که سجده بر آن صحیح است بگذارد.
« و من یشکر فانما یشکر لنفسه و من کفر فان الله غنی حمید ؛
و هرکس شکر (خداوند را) نماید به نفع خود اوست و هر کس ناسپاسی و کفران نماید خداوند از شکر و سپاس خلق بی نیاز و (به ذات خداوند) ستوده صفات است.» (لقمان/12) « لئن شکرتم لازیدنکم و لئن کفرتم ان عذابی لشدید؛
هرآینه اگر قدر شناسی کرده و شکر گزار باشید ما زیاد می کنیم و اگر کفران کنید به عذاب شدید گرفتارتان می کنیم.» (ابراهیم/7) منبع: احکام عمومی،ج2،ص159 [ چهارشنبه 91/10/6 ] [ 10:39 صبح ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
*همانا این دلها همانند بدنها افسرده میشوند، پس برای شادابی دلها، سخنان زیبای حکمت آمیز را بجویید
[ چهارشنبه 91/10/6 ] [ 10:32 صبح ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
ای انــــــــــــسان، قــــــَدر خــــــودرا بــــــدان! به حدی گرانی که فقط خدا توان خریدت را دارد؛ پس خود را به قیمت حسرتی تلخ به تاراج مده... به من مگو خدا نیست [ یکشنبه 91/10/3 ] [ 10:47 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
سرویس مذهبی افکارنیوز- آیت الله بهجت می فرمودند این کارها را به این نیّت که اگر مردن بیمار، حتمی نیست، به وسیله این ها شفا یابد، انجام دهید: [ پنج شنبه 91/9/16 ] [ 3:39 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
|
||
[ قالب وبلاگ : ایران اسکین ] [ Weblog Themes By : iran skin] |