ابزار وبلاگ

مذهبی شهرستان بجنورد - شهرستان بجنورد

http://mehrangoli64.ParsiBlog.com
 
لینک های مفید
Online User
اگر موقعى که روزه مستحبى گرفته و در حضور جمعى از نیکان روزه دار قرار دارد، ببیند از شکستن روزه خود شرم مى کند، بداند که در روزه او شبهه اى است که 
همان نزدیک شدن به دلهاى مردم است .

اگر دوست داشته باشى غیر خدا نیز از روزه تو آگاه شود کسانى که گمان مى کنى اگر اطلاع پیدا کنند خیر دنیایى براى تو دارند؛ اگر چه این خیر، مدح و ستایش و احترام بیشتر آنان به تو باشد یا این که میل به اطلاع دیگران باندازه اى نباشد که در رغبت به روزه تاءثیر بگذارد ولى در عین حال دوست دارى علاوه بر خدا مردم هم 
از روزه تو آگاه شوند در هر دو صورت روزه تو بیمار و بنده پستى خواهى بود.

اگر هنگامى که با روزه داران زیادى روزه مى گیرد، به نشاط مى آید و هنگامى که به تنهایى روزه مى گیرد، کسل مى شود، معلوم مى شود زیادى روزه داران در قصد 
و عمل او تاءثیر دارد. بنابراین بمقدار تاءثیر آن در قلب ، اخلاص تیره شده و روزه بیمار مى گردد.

 قصدت از روزه ، بدست آوردن ثواب است یا به خاطر اینکه خدا مى خواهد؟ اگر بخاطر ثواب باشد، بدان که با این عمل مى گویى خداوند سزاوار نیست که بخاطر فرمانبرداریش روزه بگیرم و خداوند بخاطر بزرگیش شایسته عبادت نیست و اگر رشوه او نبود او را عبادت نمى کردم ، حق خوبیهاى گذشته او را رعایت نکرده و احترام  
مقام بزرگ او را نگه نمى داشتم .

اگر رنگین بودن افطار و زیادى غذا و لذت آن نشاط تو را در روزه افزون کرد، معلوم مى شود بمقدار زیادى نشاط روزه از اول تا آخر براى غیر خدا بوده است .
تا اینجا ملاکهاى شروع روزه را با اخلاص گفتیم ، اکنون چند ملاک نیز براى تشخیص به پایان رساندن روزه همراه با اخلاص مى گوییم .
 اگر در اثناى روزه به غذاى خوشمزه یا همسر زیبا یا سفرى که در آن نفعى باشد، برخورد کردى و نشاط روزه در تو کم و روزه برایت سنگین شده و انتظار رهایى از روزه را کشیدى ، باز هم خالص نیستى . زیرا تو نیز از بنده ات خدمتى را که بر خود سنگین بداند، قبول نمى کنى بلکه به خاطر آن او را طرد و ترک مى کنى .

 اگر اتفاقى بیفتد که شکستن روزه ات ، نزد خدا بر گرفتن آن برترى داشته باشد ولى از شکستن روزه در نزد مردم خجالت کشیدى بدان که مخلص نیستى . زیرا اگر در عمل و قصد خود مخلص براى خواسته خدا بودى ملاحظه هیچکس را نمى کردى .

 اگر در اثناى روزه دیدى که روزه تو را از انجام بعضى از واجبات یا امورى که نزد خدا اهمیت بیشترى دارد ناتوان نموده است ولى با این حال روزه خود را نشکستى ، وارد دسته ریاکاران در عبادت شده و عبادت تو جزو گناهان کبیره مى شود.
وظیفه تو در اینجا انجام عملى است که نزد خدا مهمتر است و نباید ملاحظه این که مردم عذر تو را نمى دانند، داشته باشى .
زیرا این مطالب روزه یا اخلاص تو را از بین مى برد؛ گرچه در اول روزه تو صحیح و مورد رضایت خداوند بود.

در
صورت پیش آمدن چنین مطلبى باید فورا آنچه را که نزد خدا مهم است انجام داده و عدم آگاهى مردم به عذر را نباید ملاحظه کرد. و اگر چنین مساءله اى اخلاص را از بین برد، باید فورا از آن توبه نمود. آنچه تو را از خدمت مولا و انجام اعمالى که موجب خشنودى پروردگارت است ، باز مى دارد، مانند دشمن براى تو و مولایت مى باشد و چگونه تو دشمن خود و او را بر او مقدم مى کنى در حالى که در حضورش بوده و تو را مى بیند. و هنگامى که غیر خدا را بر او مقدم داشتى چه کسى احتیاجات تو را در دنیا و آخرت برطرف مى کند؟

[ جمعه 91/4/16 ] [ 8:48 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

حاج اسماعیل دولابی می گفت حتی یک ساعت به فکر رزقت نباش و به دنبال کسب و کار هم که می روی بدان که در رزق، فاعل تام خدای متعال است و هر آینه خداوند همان روزی دهنده نیرومند و محکم کار است. رزق دو گونه است یکی آنکه تو را طلب می کند و یکی آنکه تو در طلب او هستی و عاقبت به تو نمی رسد جز آنچه در طلب توست، رزق روحی هم همین طور است.
خداوند امور دنیوی بندگان را خود متکفل و متعهد گردیده و از آنها پرداختن به امور آخرت را خواسته است اما بندگان به تلاش در تهیه دنیایشان پرداخته اند گویا خداوند توانایی بر آوردن نیازشان را ندارد و از آخرت بازمانده اند و آن را به خدا محول کرده اند.
اگر امور دنیوی خود را به خدا واگذار کنیم امور اخروی را نیز خدا تامین خواهد کرد. اما اگر بخواهیم امور دنیایی خود را با تقلای خودمان تامین کنیم، ضمن اینکه چون رزق مقدر و مقسوم است تقلای بیهوده و بی ثمری است، آخرتمان را هم تباه کرده ایم.


[ جمعه 91/4/16 ] [ 8:47 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

در بهار 1373 بر روی  کلیه بیماران که در بخش های جراحی عمومی بیمارستان سینا ، وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران ، بستری بودند (بیشتر بیماران مورد آزمایش ، به درد های ناشی از عمل های جراحی شکم مبتلا بودند) ، به مرحله اجرا در امد . این پژوهش که نیمه تجربی بود ، بیماران که در بخش های مختلف تحت عمل جراحی شکم قرار گرفته بودند ، در شرایطی منطبق با ویژگی های مورد نظر ، برگزیده شده و به طور تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد ، قرار گرفتند.

در این تحقیق از آیات ابتدایی سوره یوسف (ع) با آوای روح بخش قاری مصری ،شحات محمد انور ، استفاده شد . قبل از آن ابتدا میزان درد بیماران اندازه گیری شد و سپس به مدت 20 دقیقه ، تلاوت آیات فوق از طریق هدفون برای آن ها پخش شد . بعد از اتمام نوا ،مجدداً پارامترهای مربوط به درد اندازه گیری شد. این عمل هر 2 ساعت   یک بار (جمعاً سه دفعه ) تکرار شد .

از نظر میزان کاهش شدت درد که با ابزار های معتبر علمی ،اندازه گیری و ثبت می شد  می توان گفت در هر دو گروه ، گروهی که به قرآن گوش فرا نداده اند و گروه قرآنی ، شدت درد کمتر شده است . اما در گروه قرآنی این تسکین به مراتب و به طور معنا -داری نسبت به گروهی که به قرآن گوش فرا نداده اند بیشتر بوده است،

"بنابراین کاهش شدت درد به خاطر گوش کردن آیات قرآن بوده است"


[ جمعه 91/4/16 ] [ 8:34 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی در ضمن برنامه درسهایی از قرآن که هر هفته در تلویزیون پخش می گردد.
فراز جالب و قابل تاملی دارد: ...
من در اتاق یک رئیسی رفتم، کار داشتم. تا در را باز کردم دیدم یک دختری حالا یا دختر یا خانم، خیلی خوشگل است. تا در را باز کردم، اوه... چه شکلی!داخل اتاق رئیس رفتم گفتم: شما با این خانم محرم هستی؟ گفت: نه!گفتم: چطور با یک دختر به این زیبایی تو در یک اتاق هستی و در هم بسته است. گفت: آخر ما حزب اللهی هستیم. گفتم: خوشا به حالت که اینقدر به خودت خاطرت جمع است. حضرت امیر به زن‌های جوان سلام نمی‌کرد. گفتند: یا علی رسول خدا سلام می‌کند تو چرا سلام نمی‌کنی؟ گفت: رسول خدا سی سال از من بزرگتر بود. من سی سال جوان هستم. می‌ترسم به یک زن جوان سلام کنم یک جواب گرمی به من بدهد، دل علی بلرزد. گفتم: دل علی می‌لرزد، تو خاطرت جمع است.

[ جمعه 91/4/16 ] [ 8:33 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

صلوات بر سرور بانوان فاطمه علیها السّلام
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدِّیقَةِ فَاطِمَةَ الزَّکِیَّةِ حَبِیبَةِ
حَبِیبِکَ وَ نَبِیِّکَ وَ أُمِّ أَحِبَّائِکَ وَ أَصْفِیَائِکَ الَّتِی
انْتَجَبْتَهَا وَ فَضَّلْتَهَا وَ اخْتَرْتَهَا عَلَى نِسَاءِ
الْعَالَمِینَ اللَّهُمَّ کُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّنْ ظَلَمَهَا وَ
اسْتَخَفَّ بِحَقِّهَا وَ کُنِ الثَّائِرَ اللَّهُمَّ بِدَمِ أَوْلادِهَا
اللَّهُمَّ وَ کَمَا جَعَلْتَهَا أُمَّ الْأَئِمَّةِ الْهُدَى وَ
حَلِیلَةَ صَاحِبِ اللِّوَاءِ وَ الْکَرِیمَةَ عِنْدَ الْمَلَإِ
الْأَعْلَى فَصَلِّ عَلَیْهَا وَ عَلَى أُمِّهَا صَلاةً تُکْرِمُ بِهَا
وَجْهَ مُحَمَّدٍ [أَبِیهَا] صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ
تُقِرُّ بِهَا أَعْیُنَ ذُرِّیَّتِهَا وَ أَبْلِغْهُمْ عَنِّی فِی هَذِهِ
السَّاعَةِ أَفْضَلَ التَّحِیَّةِ وَ السَّلامِ.
خدایا درود فرست،بر صدّیقه فاطمه زکیّه،محبوبه حبیبت،و پیامبرت،و مادر
دوستانت و برگزیدگانت‏ که او را انتخاب نمودى،و برترى دادى و برگزیدى،بر
فراز بانوان جهانیان.خداى از کسانى که به او ستم کردند،و حق او را سبک
شمردند،انتقامش را بگیر،و خونخواه خون فرزندانش باش.خدایا همچنان‏که او
را مادر امامان هدایت‏ و همسر صاحب پرچم در قیامت،و گرامى در انجمن
والاتر قرار دادى،پس بر او و مادرش درود فرست،درودى‏ که آبروى محمّد(درود
خدا بر او و خاندانش)را به آن گرامى بدارى،و دیده فرزندانش را روشن کنى،و
برسان به ایشان از جانب من،در این ساعت برترین تحیّت و سلام را.
صفحه 907 کلیات مفاتیح


[ جمعه 91/4/16 ] [ 8:27 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

بسم الله الرحمن الرحیم

هاشم بن برید (مشهور به صاحب البرید) یکی از اصحاب امام جعفر صادق (علیه السلام) می گوید:

من و محمد بن مسلم و ابوالخطاب در یک جا گرد آمده بودیم. ابوالخطاب پرسید عقیده شما درباره کسی که امر امامت را نشناسد چیست؟ من گفتم: به عقیده من کافر است. ابوالخطاب گفت: تا حجت بر او تمام نشده کافر نیست، اگر حجت تمام شد و نشناخت آنگاه کافر است. محمد بن مسلم گفت: سبحان الله! اگر امام را نشناسد و جحود و انکار هم نداشته باشد چگونه کافر شمرده می شود؟ خیر، ناآگاه اگر منکر نباشد کافر نیست. [به این ترتیب ما سه نفر عقاید مخالف داشتیم]

موقع حج رسید و به حج رفتیم و در مکه به حضور امام جعفر صادق (علیه السلام) رسیدم. جریان مباحثه سه نفری را به عرض رساندم و نظر امام را خواستم. امام فرمود: تو حاضری و آن دو غائب. وعده گاه من و شما سه نفر، همین امشب در منا نزدیک جمره وسطی.

شب که شد سه نفری رفتیم. اما در حالی که بالشی را به سینه خود چسپانده بود سوال را شروع کرد و فرمود: چه می گویید در باره خدمتکاران، زنان و افراد خانواده خودتان؟ آیا آنها به وحدانیت خدا شهادت نمی دهند؟

گفتم : آری

فرمودند: آیا به رسالت پیغمبر (صلی الله علیه و آله) گواهی نمی دهند؟

گفتم: آری

فرمودند: آنها مانند شما امامت و ولایت را می شناسند؟

عرض کردم: نه

فرمودند: پس تکلیف آنها به عقیده شما چیست؟

گفتم: عقیده من این است که هر کس امام را نشناسد کافر است

فرمودند: سبحان الله! آیا مردم کوچه و بازار را ندیده ای، سقاها را ندیده ای؟

گفتم: چرا دیده ام و می بینم.

فرمودند: آیا اینها نماز نمی گزارند؟ روزه نمی گیرند؟ حج نمی کنند؟ و وحدانیت خدا و رسالت پیغمبر شهادت نمی دهند؟

گفتم: آری

فرمودند: اینها مانند شما امام را می شناسند؟

گفتم: نه

فرمودند: پس وضع اینها چیست؟

گفتم: به عقیده من هر که امام را نشناسد کافر است.

فرمودند: سبحان الله! آیا وضع کعبه و طواف این مردم را نمی بینی؟ هیچ نمی بینی که اهل یمن چگونه به پرده های کعبه می چسبند؟

گفتم: آری

فرمودند: آیا اینها به توحید و نبوت اقرار و اعتراف ندارند؟ آیا نماز نمی گزارند؟ روزه نمی گیرند؟ حج نمی کنند؟

عرض کردم: آری

فرمودند: خوب آیا اینها مانند شما امام را می شناسند؟

عرض کردم: نه

فرمودند: عقیده شما در باره اینها چیست؟

گفتم: به عقیده من هر که امام را نشناسد کافر است

فرمودند: سبحان الله! این عقیده خوارج است.

امام آنگاه فرمودند: حال مایل هستید که حقیقت را بگویم؟

گفتم: نه! [چون می دانستم سخن امام بر خلاف نظر من است]

امام فرمودند: چیز بسیار بدی با خود دارید که آن چه را ما نشنیده اید قائل هستید.


شیخ کلینی، کافی، ج 2، باب الضلال، ص 401 

 


[ جمعه 91/4/16 ] [ 8:26 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]
یک روز، مرحوم آیت الله میرزا احمد مجتهدی تهرانی که خدا ایشان را غریق رحمت واسعه ی خویش نماید ؛ با حالی خاص به بیان یک روایتی پرداختند که احساس کردم جگرم جلا و صفا پیدا کرد .ایشان فرمودند :روزی فردی آمد خدمت امام معصوم ( امام باقر و یا امام صادق علیهما السلام که تردید از بنده می باشد ) و به ایشان عرض کرد :

http://maddahi.ir/my/images/olama/foghaha_M_Mojtahedy_Mojtahedy_Tehrany__5__309589262.jpg


اگر روزی یکی از دوستان شما گناهی کند ، عاقبتش چگونه خواهد بود ؟
امام در پاسخ به وی فرمودند :
خداوند به او یک بیماری عطا می نماید تا سختی های آن بیماری کفاره ی گناهانش شود.
آن مرد دو مرتبه پرسید : اگر مریض نشد چه ؟
امام مجدد فرمودند : خداوند به او همسایه ای بد می دهد تا اورا اذیت نماید و این اذیت و آزار همسایه ، کفاره ی گناهانش شود .
آن مرد گفت : اگر همسایه ی بد نصیبش نشد چه ؟
امام فرمودند : خداوند به او دوست بدی می هد تا وی را اذیت نماید و آزار آن دوست بد ، کفاره ی گناهان دوست ما باشد .
آن مرد گفت : اگر  دوست بد هم نصیبش نشد چه ؟!
امام فرمودند : خداوند همسر بدی به او میدهد تا آزار های آن همسر بد ، کفاره ی گناهانش شود .
آن مرد گفت :اگر همسر بد هم نصیبش نشد چه ؟
امام فرمودند : خداوند قبل از مرگ به او توفیق توبه عنایت می فرماید .
بازهم آن مرد از روی عنادی که داشت گفت : و اگر نتوانست قبل از مرگ توبه کند چه ؟
امام فرمودند :

 

به کوری چشم تو ! ما او را شفاعت خواهیم کرد


[ جمعه 91/4/16 ] [ 8:26 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

اقتضائات لباس روحانیت

لباس روحانیت
روحانی باید با اهل دنیا فرق داشته باشد و همانطور که از اسم او پیداست باید روحانی باشد و دنبال هرکاری نباشد و قداست روحانیت را حفظ نماید.

لباس روحانیت در کلام رهبری (2)

هر شغل، پست، منصب و لباسی برای خود اقتضائاتی دارد که هرکس در آن وادی رفت باید اقتضائاتش را بجا آورد. لباس روحانیت نیز دارای اقتضائاتی ست که ملبسان باید به آن ملتزم باشند.

ادامه مطلب...

[ جمعه 91/4/16 ] [ 3:23 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

جمعیت زیادی دور حضرت علی حلقه زده بودند. مردی وارد مسجد شد و درفرصتی مناسب پرسید:

ـ یا علی! سؤالی دارم. علم بهتر است یا ثروت؟

علی در پاسخ گفت:

علم بهتر است؛ زیرا علم میراث انبیاست و مال وثروت میراث قارون و فرعون و هامان وشداد.

مرد که پاسخ سؤال خود را گرفته بود، سکوت کرد.

در همین هنگام مرد دیگری وارد مسجد شد و همان‌طور که ایستاده بود بلافاصله پرسید:

ادامه مطلب...

[ جمعه 91/4/16 ] [ 2:50 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

  تصـــــاویر حرم حضرت امام حسین علیه الســــلام زنده و مستقیــم از طریق سـایت
        امام حسین پخش می شود .

http://www.shiayan.ir/haram.php


[ جمعه 91/4/16 ] [ 2:38 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

<

شهدا شرمنده ایم شهرستان بجنورد

کانون منجی

هئیت حسین جان

آرشیو مطالب
امکانات وب


بازدید امروز: 99
بازدید دیروز: 153
کل بازدیدها: 3147723
Flag Counter