http://mehrangoli64.ParsiBlog.com | ||
[ پنج شنبه 92/4/13 ] [ 7:8 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
[ پنج شنبه 92/4/13 ] [ 7:8 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
[ پنج شنبه 92/4/13 ] [ 7:7 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
[ پنج شنبه 92/4/13 ] [ 7:7 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
[ پنج شنبه 92/4/13 ] [ 7:6 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
[ پنج شنبه 92/4/13 ] [ 7:6 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
مریوان/ مراسم اختتامیه سومین جشنواره بازی های بومی و محلی مراسم اختتامیه سومین جشنواره بازی های بومی و محلی در مریوان در دشت بیلو این شهرستان برگزار شد. در ادامه عکس های بسیار زیبایی از اجرای آئین های بومی از جمله رقص چوب بزمی کردهای خراسان تقدیم می گردد
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ***
[ پنج شنبه 92/4/13 ] [ 7:5 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
قونگشی اوقارا (ظرف همسایه) از آن آداب و آیینی است که سالیان سال با زندگی مردم ترکمن همراه و همگام بوده است بدون شک جلوهای زیبا از همسایه داری بین ترکمن هاست. ما زمانی به عمق و فلسفه قونگشی اوقارا یا ظرف همسایه پی می بریم که جایگاه همسایه در اعتقادات ترکمن را بدانیم و هرگاه اشعار شاعران ترکمن را ورق می زنیم متوجه می شویم که بخشی از اشعار شاعران بزرگ ترکمن همچون مختوم قلی، مسکین قلیچ وکمینه به موضوع همسایه و همسایه داری اختصاص یافته است. مختوم قلی می گوید: قبل از آنکه در اوبه ای مسکین گزینی به فکر همسایه ات باش. یا بخشی از ضرب المثل ها و افسانه های ترکمن به موضوع همسایه و همسایه داری مربوط می شود. ترکمن ها ضرب المثلی دارند که به این مضمون: «در قیامت از همسایه داری ات و از همسایه ات می پرسند.» پس وجود آیین قونگشی اوقارا حکایت از این فرهنگ ریشه دار سنتی دارد.در نزد ترکمن همسایه برادر است، چون برادر است در مقابل برادرت وظیفه ای داری باید صله رحم را به جای آوری و از آنچه که می خوری مقداری را باید به خانه او ببری. و ترکمن به این فرهنگ سالهاست کهآشناست و ریشه در اعتقاداتش دارد.
همسایه بدون قونگشی اوقارا برای او قابل تصور نیست.قونگشی اوقارا جلوه ی فرهنگ همسایه داری است. مادری که غذا درست کرده است قبل از آنکه خود و خانواده اش از آن بخورند مقداری را داخل اوقارا می ریزد خود یا دخترش ظرف غذا را به همسایه می برد. حتی چوپانی که در صحرا به تنهایی مشغول چرای گوسفندانش است به قصد به جای آوردن آداب قونگشی اوقارا مقداری از غذای خود را به چوپانی که همسایه اش است می دهدتا به این ترتیب به دیدار چوپان همسایه اش برود گپی از گوسفندهاو بره ها بزند یا با هم نی بنوازند یا سیم دوتار را کوک کرده دقایقی دوتار بنوازند. قونگشی اوقارا را به لحاظ اینکه رفتار شناسی و روابط اجتماعی سالم را در خود دارد باید شگرد آرمانگیرایانه مردم صحرایی ترکمن در امور اجتماعی داشت که توانسته است در قالب قونگشی اوقارا نموداری منطقی و اجرایی در امور اجتماعی را ارائه دهد و توانسته است مانع بسیاری از آسیب های اجتماعی در روابط ترکمن ها شود. که امروزه بسیاری ازمکاتب اخلاقی و رفتاری را تحت شعاع خود دارد و از اصول آرمان شهر ترکمن است که شاعر نظریه پرداز ترکمن فراقی در شعر «گوزل ایلم» و دیگر اشعارش به تدوین و ترسیم آرمان شهر ترکمنی پرداخته است. در آرمان شهر ترکمنی حکماء علما واندیشمندان در مسند حکم و حاکمیت قرار دارند و در روابط اجتماعی مردم در کنار هم برای هم تلاش می کنند پس قونگشی اوقارا را باید از اصول اساسی آرمان شهر ترکمنی ارزیابی کرد با به فعالیت در آمدن قونگشی اوقارا یکی از اصول اساسی آرمان شهر ترکمنی در عمل جلوه گری می کند.به قونگشی اوقارا نباید تنها از منظرفیزیکی نگریست بلکه آن را مرهمی وتدبیری بر بسیاری از ناملایمات اجتماعی و محرومیتهای طبقاتی دانستکه در آن کسی گرسنه و تشنه نمی ماند و همه به یاد هم هستند.در فلسفه ی قونگشی اوقارا برنده صاحب قونگشی اوقاراست چون هرکس به اندازه ی رفتارش زیباست ودر قونگشی اوقارا قبل از هرچیز رفتار انسان ها و فهم احساس اجتماعی آنها فرصت بروز و خود نمایی پیدا می کند. بدون شک رد پای بسیاری از مکاتب اخلاقی، اجتماعی و روانشناسی در فلسفه ی قونگشی اوقارا نهفته است و بسیاری از آرمان شهرهای اندیشمند تنها زیر مجموعه ای کوچکاز قونگشی اوقارا است.پس بر ماست که گذشته ی خود را فراموش نکنیم و آنچه را که در بین ما کم رنگ شده یا از دست رفته در باز شناسی سنت ها و آداب حسنه کهن خود بیابیم چرا که، آنکه گذشته خود را از دست دهد خیلی چیزها را از دست می دهد.
[ پنج شنبه 92/4/13 ] [ 7:3 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
سید محمدرضا هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بارش شدید و بی سابقه تگرگ در شامگاه روز جمعه 27 اردیبهشت سبب وارد آمدن خساراتی به خودروهای سبک، باغات و مزارع بخش های مرکزی و مانه شهرستان مانه و سملقان شد. وی با بیان اینکه بارش تگرگ با چنین شدتی در طی چند سال اخیر در این شهرستان بی سابقه بوده است، اظهار داشت: بارش تگرگ سبب جاری شدن سیل در محور شیرین دره و مسدود شدن این جاده شد. رئیس ستاد بحران شهرستان مانه و سملقان با اشاره به اینکه دیروز شمار زیادی از مردم استان برای گذراندن روز استراحت خود به منطقه شیرین دره و روستاهای اطراف سفر کرده بودند، تصریح کرد: جاری شدن سیل و انسداد جاده سبب محاصره گردشگران شد. به گفته وی تلاش نیروهای امدادی و راهداری شهرستان و استان برای بازگشایی جاده مذکور تا نخستین ساعات بامداد امروز نیز ادامه داشت و آنها سرانجام موفق شدند مسیر را برای حرکت خودروهای سنگین به منظور رساندن آذوقه و امکانات مورد نیاز به افراد محاصره شده بازگشایی کنند. هاشمی اضافه کرد: در حال حاضر نیز تلاش این نیروها برای بازگشایی کامل این مسیر و عبور خودروهای سبک در دست انجام است و احتمالا تا ظهر شنبه این مسیر به طور کامل بازگشایی شود. وی با تاکید اینکه سیل و تگرگ شب گذشته این شهرستان خوشبختانه خسارات جانی بر جای نگذاشته است، افزود: اما میزان خسارت در مزارع و باغات بخش مرکزی شهرستان و روستاهای اطراف آشخانه بالا بوده و در حال حاضر نیز کارشناسان ستاد مدیریت بحران شهرستان در حال ارزیابی میزان خسارات وارده هستند. فرماندار شهرستان مانه و سملقان تصریح کرد: تمامی دستگاه های عضو ستاد مدیریت بحران این شهرستان در آماده باش کامل هستند و خدمات لازم به مردم ارائه می شود. به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان مانه و سملقان به مرکزیت شهر آشخانه در شمال غربی خراسان شمالی واقع شده و از شمال و شرق به شهرستان بجنورد، از جنوب به شهرستان جاجرم و از غرب به استان گلستان محدود میشود.
[ شنبه 92/2/28 ] [ 3:25 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
جواد شاد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: نخستین همایش آموزشی توجیهی عمره گزاران خراسان شمالی به منظور آموزش و اجرای نمادین مناسک حج و عمره مفرده جمعه 27 اردیبهشت ماه به میزبانی بجنورد و در محل مجموعه ورزشی شهید علیدخت این شهر برگزار شد. وی اظهار داشت: در این همایش عمره گزاران ضمن اجرای نمادین مناسک حج و عمره مفرده، آموزش های لازم برای به جای آوردن فرامین حج را فرا گرفتند. شاد در ادامه عمره مفرده را یکی از مستحبات موکد ذکر کرد و افزود: با وجود کارشکنی دشمنان، مردم ایران در عرصه هایی چون حج حضور پرشور داشته و عزت و اقتدار ایران اسلامی را در بین سایر ملل به نمایش می گذارند. وی زائران عمره مفرده و حج تمتع را سفیران کشور اسلامی ایران در سرزمین وحی دانست و تصریح کرد: در این زمینه لازم است زائران به قوانین کشور میزبان آشنایی داشته و با تابعیت از این قوانین، سبب ایجاد مشکل برای خود و کشور نشوند. شاد در مورد تعداد زائران عمره مفرده سال جاری در خراسان شمالی اظهار داشت: در سال جاری از این استان چهار هزار و 650 زائر عمره مفرده در قالب 34 کاروان به سرزمین های وحی اعزام می شوند که از این تعداد تاکنون دو هزار و 875 زائر اعزام شده و مابقی نیز تا تیرماه به این سفر معنوی مشرف خواهند شد. این مسئول همچنین در مورد اعزام های حج تمتع در این استان نیز اضافه کرد: در سال جاری ظرفیت اعزام حج تمتع برای خراسان شمالی 870 نفر در نظر گرفته شده است. [ شنبه 92/2/28 ] [ 3:24 عصر ] [ مهران گلی ]
[ دلگویه های شما () ]
|
||
[ قالب وبلاگ : ایران اسکین ] [ Weblog Themes By : iran skin] |