ابزار وبلاگ

باستانی وعکس قدیمی شهرستان بجنورد - شهرستان بجنورد
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

http://mehrangoli64.ParsiBlog.com
 
لینک های مفید
Online User

دهه 60

از سرزمین های دور تا خیابان های خلوت مردم عادت کرده بودند اسم های کوچک خارجی را به زبان بیاورند تا نشان بدهند پیگیری یک زندگی در گوشه ای دیگر از جهان چقدر برایشان مهم است. اصطلاح «خیابان ها خلوت می شد» را برای تلویزیون دهه شصت و سریال های پرمخاطبش به کار برده اند همان موقع که هفته ای یک سریال بیشتر پخش نمی شد و تنها دو کانال تلویزیونی داشتیم. اوشین، هانیکو، درک، پوآرو، خانم مارپل، شمشیر تیپو سلطان و... سریال های پرمخاطبی بودند که محتوای خوب و جذابی داشتند و تا حد زیادی با فرهنگ ایرانی همسو بودند.

سال های دور از خانه مردم به آن «اوشین» می گفتند و داستان تلاش های دختری روستایی بود که مراحل رشد و پیشرفت را طی می کرد. حس مبارزه با مسائل و در نهایت موفق شدن های او آنقدر به ذائقه مردم یک کشور انقلابی و در عین حال مشغول جنگ خوش آمد که با شروع سریال، خیابان ها خلوت می شد و امروز اگر باز «اوشین» را ببینند، به یاد روزهای امیدواری برای ساختن می افتند.

داستان یک زندگی هانیکو، سریال شرقی دیگری بود که باز شخصیت اول آن یک زن بود، این بار هانیکو جای اوشین می نشیند تا با تلاش و کوشش زیاد از یک خانواده نسبتا فقیر برخیزد و به تشویق استادش موفق به ادامه تحصیل شود و در نهایت به عنوان اولین زن خبرنگار ژاپنی در یکی از روزنامه های کشورش استخدام شود. این سریال محصول 1986 بود که در ایران از شبکه2 پخش شد. دورانی که ما همچنان به تلاش و قناعت بیشتر نیاز داشتیم، دورانی که زنان دوباره وارد فعالیت های اجتماعی می شدند، این دو عنصر علاوه بر محدودیت شبکه و سریال، پرمخاطب شدن هانیکو را در پی داشت.

جنگجویان کوهستان بر اساس یکى از شاهکارهای ادبیات کلاسیک چین به نام «لبه آب» اثر «شی نایان» و «لو گوانجونگ» نوشته شده بود که داستان 108 قهرمان از سراسر چین را که در مکانی به نام «لیانگ شان پو» جمع شده اند و علیه ظلم و فساد حکومتی قیام می کنند و در نهایت جاودانه می شوند، بیان می کند. این سریال 26 قسمتی را شبکه تلویزیونی «ان اچ کی» تولید کرد و از سال 1973 تا 1974از همین شبکه در ژاپن پخش شد. بعد از آن بین سال های 1976 تا 1980، کشورهای انگلستان، فرانسه، هلند، اسپانیا و آلمان غربی آن را پخش کردند، در کشور ما برای اولین بار در دهه شصت از شبکه یک پخش شد.

ارتش سری سریالی با فضای جنگ جهانی بود که اتفاقات مربوط به یک گروه نجات در بلژیک را روایت می کرد. فعالیت های این گروه بیشتر فراری دادن خلبان های بریتانیایی که هواپیمایشان در بلژیک سقوط می کرد، بود.اعضای این گروه در بروکسل رستورانی داشتند و با افسران گشتاپو که آن شهر را اشغال کرده بودند، رفتار خوبی داشتند. نکته ای که پس از جنگ برای آنها دردسرساز می شود، چون مردم شهر فکر می کنند آنها با افسران گشتاپو دوست بوده اند. سریال ارتش سری محصول سال 1977 شبکه بی بی سی بود که در ایران با استقبال زیادی مواجه شد.

درک درک، یکی دیگر از سریال های پرمخاطب تلویزیون و جزو اولین های پلیسی بود. این سریال در بیش از 100 کشور جهان پخش می شد. درک در فاصله سال های1974 و 1998 روی آنتن رفت و درباره کارآگاه سربازرس «اشتفان درک» و دستیارش «هری کلاین» بود که موارد قتل را در مونیخ و حومه اش حل می کردند.

ادامه مطلب...

[ یکشنبه 91/5/8 ] [ 6:44 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

 دهه شصت کودکی  بیش نبودم،

اما خوب به خاطر دارم آن روزهایی را که تنها شامپوی موجود،
 "شامپوی خمره ای" زرد رنگ داروگر بود.
Inline image 1


تازه آن را هم باید از مسجد محل تهیه می‌کردیم و اگر شانس یارمان بود
و از همان شامپوها یک عدد صورتی رنگش که رایحه سیب داشت گیرمان می‌آمد حسابی کیف می‌کردیم.
"سس مایونز" کالایی لوکس به‌حساب می‌آمد و "پفک نمکی" و "ویفر شکلاتی یام یام" تنها دلخوشی کودکانه بود.

Inline image 2


صف‌های طولانی در نیمه شب‌های سرد زمستانی برای 20لیتر نفت!
Inline image 3
.
.
.
.
.
.
صف‌های کپسول گاز که با کامیون در محله‌ها توزیع می‌شد:
Inline image 4
.
.
.
.
خالی کردن گازوئیل با ترس و لرز در نیمه‌های شب، 
 
جیره بندی روغن، برنج و پودر لباسشویی
و...
.
.
و
نبود پتو در بازار، تازه‌عروسان را برای تهیه جهیزیه به دردسر می‌انداخت
.
.
.
و

پوشیدن کفش آدیداس یک رویا بود!

همه اینها بود،
و
بمب هم بود
و موشک
و شهید
و ...
اما کسی از قحطی صحبت نمی‌کرد!!!
 
 Inline image 5
.
.
.
.
یادم هست با تمام سختی‌ها وقتی وانت برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی وارد کوچه می‌شد
 
بسته‌های موادغذایی، لباس و پتو از تمام خانه‌ها سرازیر جبهه‌ها بود. 
Inline image 6
.
.
.
همسایه‌ها از حال هم باخبر بودند، لبخند بود، مهربانی بود، 
 خب درد هم بود...!

Inline image 7
.
.
.
.

و اما امروز

 
 
 
 
امروز فروشگاه‌های مملو از اجناس لوکس خارجی در هر محله و گوشه کناری به‌چشم می‌خورند و هرچه بخواهید و نخواهید در آنها هست.
 
از انواع شکلات و تنقلات گرفته، تا صابون و شامپوی خارجی، لباس و لوازم آرایش تا
موبایل و تبلت و ...

داروهای لاغری تا صندلی‌های ماساژور، نوشابه انرژی زا و البته
.
.
.
بستنی با روکش طلا!
Inline image 8
.
.
و حال، این تن‌های فربه، تکیه زده بر صندلی‌های نرم اتومبیل‌های گرانقیمت
از شنیدن کلمه قحطی به لرزه افتاده به سوی بازارها هجوم می‌برند.

مبادا تی شرت بنتون گیرمان نیاید!
مبادا زیتون مدیترانه‌ای نایاب شود!
Inline image 9
.
.
.
.
متاسفانه اشتهای‌مان برای مصرف، تجمل، فخر فروشی و له‌کردن دیگران سیری ناپذیر شده است...!!
.
.
و بعضی چیزها را هم
 بهتره نگیم...
Inline image 10

و
Inline image 11
.
.
.
.
.
قحطی امروز
که در این روزگاران آن را به وضوح لمس می‌کنیم :

قحطى ایمان است!
قحطی اخلاق است!

Inline image 12

و
قحطی عشق و محبت است.
.
.
.
Inline image 13
.
.
.
ماه رمضان آمده
فرصتی دوباره،
فرصتی برای بازگشت،
آغوش او برایمان باز است!



جانا به غریبستان چندین به چه می‌مانی
بازآ تو از این غربت تا چند پریشانی
صد نامه فرستادم،صد راه نشان دادم
یا نامه نمی‌خوانی یا راه نمی‌دانی
گر نامه نمی‌خوانی خود نامه تو را خوانم
ور راه نمی‌دانی در پنجه ی ره دانی
بازآ که در آن محبس قدر تو نداند کس
با سنگ دلان منشین چون گوهر این کانی
یا علی مدد
التماس دعا!



[ یکشنبه 91/5/8 ] [ 6:37 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

عکس صد و پنجاه ساله عکاس ایتالیایی از پاسارگاد ( آرامگاه کوروش بزرگ )


[ پنج شنبه 91/5/5 ] [ 10:3 صبح ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

تصویر قدیمی از تخت جمشید سال 1276 هجری شمسی


[ پنج شنبه 91/5/5 ] [ 10:3 صبح ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

تصویر جالب از نخستین سشوار دنیا

این وسیله بزرگ و حجیم که در تصویر مشاهده می کنید،اولین سشوار تولید شده در دنیا بوده که در یک سالن زیبایی و آرایش در آمریکا وجود داشت.تصویر نیز در سال 1920 گرفته شده است.


[ پنج شنبه 91/5/5 ] [ 9:59 صبح ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

تصویر قدیمی منار جنبان اصفهان


[ پنج شنبه 91/5/5 ] [ 9:59 صبح ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

درباره نوروزخوانی برای نخستین بارالکساندر خوتسکو ایران شناس روسی در سال 1842 در کتابی در مورد فرهنگ و گویش های شمال ایران که در لندن به چاپ رسید اشاره کرده است.

نوید نوروز

رسوم ایرانیان قبل از تحویل سال
[ چهارشنبه 91/4/28 ] [ 1:57 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

عصر ایران : شاید امروز تصور اینکه نوشیدنی دلچسبی چون ” چای ” قرن ها پیش از این در کشور ما ایران اساسا پدیده ای ناشناخته بود ، کمی مشکل به نظر برسد ، اما به واقع این روزها که روزهای دید و بازدید نوروزی و دور هم جمع شدن ها و پذیرایی و صرف نقل و نبات و شیرینی و آجیل و … است  ، ” چای ” جایگاه بی بدیل ، ممتاز و درجه یک خود را دارد .

چای امروزه در فرهنگ ما ایرانیان جایگاه ویژه ای یافته است به نحوی که نخستین متاعی که در دید و بازدیدها و در پذیرایی از میهمان ها مورد استفاده قرار می گیرد ، اکثراً چای است .

چای واژه ای است چینی که در چین و شمال هندوستان به کار می رود و تقریباً با همان تلفظ وارد زبان فارسی شده است. نام این گیاه در گویش چینی جنوبی چای و در گویش چینی شمالی به صورت تِی تلفظ می شد و هردو ، تلفظی از یک واژه یگانه در چینی قدیم هستند. مردم اروپای غربی نام این گیاه را از چینیان شمالی و مردم خاورمیانه و شمال آفریقا نام آن را از چینیان جنوبی آموختند.

پیشینه? مصرف چای در ایران به سده هفدهم میلادی می رسد. کشت و صنعت چای در ایران قدمتی صد ساله دارد .  پس از ورود اسلام ابتدا قهوه به عنوان نوشیدنی متداول رایج گردید و پس از آن چای جایگزین آن شد .

” محمد میرزای چایکار ” معروف به کاشف السلطنه چایکار، متولد 1244 خورشیدی در تربت حیدریه، که از دارالفنون و سپس از سوربن فرانسه فارغ التحصیل شده بود، با عنوان ژنرال کنسول ایران در سال 1276 خورشیدی، مأمور خدمت در هند شد. وی به عنوان سفیر ایران در هندوستان در روزگار مظفر الدین شاه قاجار اولین فرد ایرانی است که با همت والای خود و در نقش یک بازرگان به فراگیری شیوه? کاشت و مصرف در ایران و جهان پرداخت.

 وی با تلاش زیاد و نبوغ خود توانست نژادهای خوب و مقوی چای را کشف نموده و با زاد و ولد آنها نام خود را ماندگار نماید. همچنین او شهر لاهیجان را به دلیل وجود هوای مناسب برای کشت چای انتخاب کرد. این شهر امروز به عنوان مرکز کشت چای در ایران درآمده است.
مقبره? کاشف السلطنه در لاهیجان امروز به صورت گنجینه? تاریخ چای ایران در لاهیجان درآمده است. وی  سه هزار نهال چای را که از دره « کانگرای » در« هیماچال پراوش » هندوستان به ایران آورد و به طور موفق در زمینی واقع در لاهیجان غرس نمود .

 پس از آن مظفر الدین شاه امتیاز کشت چای در تمام نقاط ایران را به او واگذارد . وی با توجه به شرایط آب و هوایی مشابه شمال ایران و هندوستان ، کوشش کرد در منطقه لاهیجان و اطراف ، کشت چای را توسعه بخشد و نخستین کارخانه چایسازی در سال 1312 احداث گردید .

هم اکنون بعد از آب ، چای نوشیدنی اصلی مردم ایران است . چای در هم? خانه ها جای دارد و با سنت و تشریفات متنوع مردم ما تهیه و مصرف می گردد . این نوشیدنی امروزه در مراسم ، اعیاد ، جشنها و سوگواریها ، در شهرها و روستاها و عشایر ، جایگاه خود را دارد .

مردم حتی به هنگام مسافرت ، در کنار هم? ضروریات ، وسایل تهی? چای را به همراه دارند . قهوه خانه ها و چایخانه ها در سراسر ایران از دیر باز جایگاه تجمع سنتی به حساب می آیند که خود مرکزی جهت انتقال و بازگویی جنبه های مهمی از فرهنگ و اسطوره ها و قصه های ایرانی شده است .

ادامه مطلب...

[ چهارشنبه 91/4/28 ] [ 1:56 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

محمدرضا شاه پهلوی و فرح دیبا به همراه امیرعباس هویدا و مقامات دولتی در حرم امام رضا در مشهد - 11 خرداد 1357


[ چهارشنبه 91/4/21 ] [ 9:47 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

مجموعه راسته بازار کهنه مربوط به دوره صفوی – دوره قاجار است و در قم، بافت قدیمی شهر، جوارمحله عربستان واقع شده و این اثر به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

راسته کهنه بازار قم

ادامه مطلب...

[ دوشنبه 91/4/19 ] [ 7:56 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

<

شهدا شرمنده ایم شهرستان بجنورد

کانون منجی

هئیت حسین جان

آرشیو مطالب
امکانات وب


بازدید امروز: 460
بازدید دیروز: 380
کل بازدیدها: 3133666
Flag Counter