ابزار وبلاگ

درخواست انجمن های زیست محیطی برای تشکیل وزارت منابع طبیعی و محیط - شهرستان بجنورد
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

http://mehrangoli64.ParsiBlog.com
 
لینک های مفید
Online User

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پیام طبیعت و به نقل از روزنامه ابتکار ؛ شش تشکل شناخته شده و فعال در زمینه منابع طبیعی و محیط زیست کشور با ارسال نامه‌ای به دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ایران خواستار در دستور کار قرار گرفتن طرح تشکیل وزارت منابع طبیعی و محیط زیست توسط نمایندگان مجلس شدند.
این 6 تشکل که عبارتند از جامعه جنگلبانی کشور، انجمن مرتعداری ایران، انجمن ارزیابی محیط زیست ایران، انجمن آبخیزداری ایران، انجمن علمی جنگل و انجمن علوم و صنایع چوب و کاغذ ایران، در نامه خود خطاب به دکتر لاریجانی با اشاره به وضعیت نابسامان حوزه منابع طبیعی، محیط زیست، تولید و حفاظت آب در کشور و منفی بودن بیلان کار این سه حوزه مرتبط با هم، از عدم توجه نمایندگان مجلس به درخواست پیشین تشکل‌های منابع طبیعی و زیست محیطی در این خصوص گلایه کرده‌اند.
در بخشی از نامه این تشکل‌ها آمده است: «متأسفانه در کشور حفظ محیط زیست و منابع طبیعی در سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های کلان جایگاه واقعی خود را ندارد و نه تنها اعتبارات کافی و امکانات و ابزار مدیریت کارآمد این منابع تأمین نمی‌شود، حتی اعتبارات سالیانه آن از اعتبارات یک سد و بعضی ساختمان‌ها کمتر است و فصل منابع طبیعی و محیط زیست هم که در برنامه چهارم در کنار دیگر بخش‌های کشور دیده شده بود به اجرا در نیامد. تا جائی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان عملکرد بخش منابع طبیعی و محیط زیست در برنامه چهارم بعضی از موضوعات به 30 درصد هم نمی‌رسد. اصلا ارزش‌گذاری در طرح‌ها و پروژه‌ها، واگذاری اراضی و بهره‌برداری از آن مد نظر قرار نمی‌گیرد و هزینه ضرر و ناصوابی را روا می‌دارند.»
در ادامه این نامه بیان شده است که: «متأسفانه ساختار، تشکیلات، قوانین و مقررات بخش کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و آب عمدتً مربوط به دهه چهل بویژه نیمه دوم آن است و متناسب با شرایط امروز کشور نیست و هر جا هم اصلاح شده است، وضعیت آن بهتر نشده است بلکه گاهاً پس رفت داشته ایم.» در ادامه این نامه می‌خوانیم: حال که در چشم‌انداز نظام در افق 1404 ایران را کشور توسعه یافته با منابع زیستی توسعه یافته در منطقه تصویر نموده‌ایم، طبیعی است کشور توسعه‌یافته، منابع طبیعی و محیط زیست و مدیریت آب توسعه یافته‌ای هم می‌طلبد. در کشور توسعه یافته نه تنها حفظ محیط زیست و منابع طبیعی مانع پیشرفت و توسعه نیست بلکه توسعه متوازن و پایدار توسعه منابع زیستی هم در درون خود خواهد داشت.
این تشکل‌ها در پایان نامه خود با تأکید بر تکالیف برنامه پنجم برای تجمیع بخش‌های مختلف و چابک‌سازی بخش اجرائی کشور خواستار آن شده‌اند که با تشکیل وزارتخانه گفته شده جایگاه و ساختار و تشکیلات مناسبی جهت اعمال وظایف حاکمیتی دولت یعنی سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی و نظارت با هدف و مأموریت حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی، محیط زیست و منابع آب کشور ایجاد گردد. شایان ذکر است از سال 1346 لغایت 1350 وزارت منابع طبیعی تشکیل شده بود که به عقیده بسیاری از کارشناسان دوران شکوفایی مدیریت منابع طبیعی تجدیدشونده بوده است.


[ شنبه 90/5/1 ] [ 9:8 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما (بدون) ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

<
دریافت کد ختم گروهی قرآن کریم

شهدا شرمنده ایم شهرستان بجنورد

کانون منجی

هئیت حسین جان

آرشیو مطالب
امکانات وب


بازدید امروز: 90
بازدید دیروز: 170
کل بازدیدها: 3153375
Flag Counter