فارس: نود سال پیش در چنین روزی در هشتم شوال سال 1344 هجری قمری پس از اشغال مکه توسط وهابیها به سرکردگی «عبدالعزیز بن سعود»، این گروه افراطی روی به مدینه آوردند و پس از محاصره و جنگ با مدافعان شهر، سرانجام آن را اشغال و مأموران عثمانی را بیرون کردند و به تخریب قبور ائمه بقیع(ع) و دیگر قبور نظیر قبر ابراهیم فرزند پیامبر اکرم(ص)، قبور زنان آن حضرت(ص)، قبر امالبنین مادر حضرت ابالفضل العباس(ع)، قبر عبدالله پدر پیامبر(ص) و اسماعیل فرزند امام صادق(ع) و بسیاری قبور دیگر پرداختند.
در ادامه روزشماری از زمان تأسیس بارگاه منور ائمه بقیع از زمان شهادت امام حسن مجتبی(ع) تا تخریب مزار نورانی ائمه بقیع(ع) به همراه تصاویر بقیع قبل و بعد از تخریب میآید:
1. سال 50(ه.ق)، امام حسن مجتبی(ع) در بقیع آرمیدند.
2. سال 94(ه.ق)، امام زینالعابدین(ع) در بقیع آرمیدند.
3. سال 114(ه.ق)، یا 117 امام محمدباقر(ع) در بقیع آرمیدند.
4. سال 148(ه.ق)، امام صادق(ع) در بقیع آرمیدند.
5. سال 495(ه.ق)بنای گنبد و بارگاه بر قبور مطهر اهل بیت(ع) در بقیع
6. سال 519(ه.ق)، تعمیر و بازسازی بناهای مطهر بقیع توسط خلیفه المستنصر بالله
7. تعمیر و بازسازی توسط سلطان محمود غزنوی
8. تعمیر و بازسازی برای بار سوم در اواخر قرن سیزدهم
9. سال1221(ه.ق)، نیروهای وهابی به سرکردگی عبدالعزیز بن سعود در سال 1221 هجری بعد از محاصره طولانی مدینه، ساکنان شهر را در تنگنا قرار دادند و مردم بیگناه بیشماری را قتلعام کردند. سپس خادمان آستان پیامبر را یک جا جمع کردند و برای آنکه محل جمعآوری و نگهداری هدایا را نشان دهند، آنان را مورد ضرب و شتم قرار دادند. بعد از غارت کردن حرم نبوی، هنگام بازگشت به نجد که محل استقرار وهابیون بود، از بقیع گذشتند و عبدالعزیز دستور تخریب تمامی بارگاهها را صادر کرد.
10. سال 1227(ه.ق)،خلافت عثمانی به والی خود محمدعلی پادشاه دستور داد که حجاز را از سلطهی وهابیها رهایی دهد و کنترل حجاز را به دست گیرد. پس از جنگی خونین به سال 1227 وهابیها شکستی سخت خوردند و مردم به بازسازی اماکن متبرکه همت گماشتند.
11. سال 1344(ه.ق)، آخرین تخریب بقیع توسط آل سعود که اثر آن تا امروز باقی است.