ابزار وبلاگ

مناظره شهاب مرادی و شهرام گیل آبادی - شهرستان بجنورد
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

http://mehrangoli64.ParsiBlog.com
 
لینک های مفید
Online User

 

مناظره نمایندگان فرهنگی کاندیداها امروز با حضور حجه‌الاسلام شهاب مرادی مشاور فرهنگی و نماینده دکتر قالیباف و شهرام گیل‌آبادی مشاور فرهنگی و نماینده محسن رضایی در شبکه چهارم سیما برگزار شد.
شهاب مرادی

حجه الاسلام شهاب مرادی نماینده دکتر محمد باقر قالیباف با انتقاد از وجود دستگاه‌های موازی فرهنگی گفت: بر طبق برنامه چهارم توسعه کلیه دستگاه‌های موازی باید یا حذف شده یا در یکدیگر ادغام می‌شدند در حالیکه چنین اتفاقی نیفتاده و شاهد این هستیم که در یک حوزه فرهنگی چندین مدعی تصدی‌گری وجود دارند.
وی با مثال آوردن از مسجد افزود: همین الان ما شاهد آنیم که در مورد مسجد سازمان اوقاف، بسیج، وزارت جوانان‌، شهرداری، و سازمان امور مساجد فعالیت دارند و تنها کسی که کاره ای نیست امام جماعت آن مسجد است در حالیکه وظیفه اصلی بردوش وی است.
مرادی با انتقاد از ولع دولت برای تسلط بر نهادهای فرهنگی جامعه گفت: دولت آینده می‌خواهد این تصدی‌گری را به حداقل برساند و اساس کار خود را بر حمایت و نظارت بر نهادهای فرهنگی بگذارد نه تصدی گری آن. بلاخره این ولع دولت باید جایی پایان یابد.
شهاب مرادی نیز با اشاره به موضوع کتابخوانی، در دسترس بودن کتاب را از عوامل مهم رشد فرهنگ کتابخوانی دانست و گفت: برای امور فرهنگی باید برنامه طولانی مدت داشته باشیم. دولتی که بخواهد در امور فرهنگی دل به آمار خوش کند کاری برای فرهنگ نخواهد کرد.
وی افزود: دولت آینده باید با روحیه جهادی کار کند و بداند فرهنگ چیزی نیست که در عرض چند روز یا 6 ماه و یکسال بتوان آن را عوض کرد. دولت آینده باید این فضا را بشکند و باید بذرهای فرهنگی را بکارد بدون آنکه خود قصد برداشت آنرا داشته باشد. بکارد و نگران این هم نباشد که دولت بعدی آن را برداشت می‌کند. چنین دولتی هرگز فکرآمارسازی هم نمی‌افتد.
مشاور قالیباف، اقدامات شهرداری تهران در زمینه در دسترس قرار دادن کتاب در اتوبوس‌های شهری و مترو را اقدامات تاثیر‌گذار در این حوزه دانسته و آنرا امری رایج در کشورهای پیشرفته دانست.

ظاهر مردم باطن برخی مسولین است
حجه الاسلام مرادی در ادامه، پرداختن به سبک زندگی را محور برنامه‌های فرهنگی کاندیدای مورد حمایت خود ذکر کرده و ادامه داد: به قول یکی از مراجع عظام «ظاهر مردم باطن برخی مسئولین است». ما پرخاشگر، کم صبر و غیر منضبط هستیم. در صف نوبت همدیگر را رعایت نمی‌کنیم . هوای همسایه را نداریم. همه عجله بی‌خودی داریم و بی‌رحم عمل می‌کنیم. تجلی این عدم رعایت حقوق یکدیگر در شایع‌ترین گناه حال حاضر جامعه یعنی غیبت است.
وی ادامه داد: بنده چندین بار در برنامه‌های تلویزیونی که داشته‌ام این موضع را مبنای مسابقه پیامکی قرار داده‌ام که رایج‌ترین گناه اصلی در جامعه ما چیست که در همه موارد غیبت پیروز میدان بوده است. من با قاطعیت می‌گویم دولت در غیبت کردن مردم نقش مهمی دارد.

بزرگترین عرفا هم اینجا به گناه می‌افتند
انتقاد بعدی مرادی از وضع ازدواج و طلاق در جامعه بود که آن را نیز ناشی از سبک زندگی نادرست حاکم دانسته و گفت: آمار می‌دهیم از هر 6 ،7 ازدواج یکی منجر به طلاق می‌شود. اما مگر بقیه که طلاق نمی‌گیرند همه با خوبی و خوشی زیر یک سقف زندگی می‌کنند؟ دعوا و خون دل خوردن و ناله و نفرین نیست؟! خانه مجردی چرا اینقدر زیاد شده است؟ آیا ازدواج نکردن مشکلات و ناراحتی‌هایی را نصیب افرادی که تا سنین بالا و تا آخر عمر به این سبک و سیاق زندگی می‌کنند، نمی‌کند؟ آیا فشارهای اقتصادی و روانی مختلف روی شانه زوج‌ها اعم از جوان و میانسال و پیر سنگینی نمی‌کند؟متاسفانه ما کاری کرده‌ایم که حتی اگر بزرگترین عرفا هم بیایند اینجا مجبورند به گناه بیفتند.

روی سخن بعدی این روحانی با رواج مصرف‌گرایی در جامعه بود. وی با خرده‌گیری به برنامه‌های صدا و سیما آن را مروج این معضل فرهنگی دانسته و افزود: قرار بود ما مصرف‌گرایی را هو کنیم. اما آیا صدا و سیما آنرا هو کرده است؟ امروز متاسفانه مسئولین ما دل به دادن آمارهای فرهنگی خوش کرده‌اند. وزیر فرهنگ می‌گوید در دولت من اینقدر کتاب چاپ شده و صدا و سیما اظهار می‌کند که فلان برنامه من اینقدر بیننده داشته است. اما هییچ کسی نمی‌گوید که چقدر توانسته‌ایم دروغ را کاهش دهیم؟ چقدر بر میزان اعتماد اعضای جامعه به یکدیگر افزوده‌ایم؟ دلمان به کمیت خوش است در حالیکه اصل کیفیت است.

چرا اصل بر برائت نیست؟
مرادی ادامه داد: چرا زن و شوهری که به هتل می‌روند باید شناسنامه ارائه کنند تا زن و شوهری آنها ثابت شود؟ مگر اسلام نمی‌گوید قول مومن حجت است؟ مگر قانون اساسی نمی‌گوید اصل بر برائت است؟ چرا به حریم خصوصی افراد تجاوز می‌کنیم و مردم را معذب می‌کنیم. اگر به کرامت انسانها احترام بگذاریم همه با هر نوع دین و مسلکی از زندگی در جامعه اسلامی رضایت خواهند داشت. در مدرسه‌هایمان همین طور است. ما به خبرچینی دانش آموزان از یکدیگر نمره و امتیاز می‌دهیم.
وی در پاسخ به این سوال مجری که آیا این رویکرد نمی تواند منجر به فساد شود گفت: به ما ربطی ندارد. ما باید اصل را بر برائت بگذاریم و اسلام اینجور دستور داده است. از این رو است که ما قائل به این هستیم که کسی حق ندارد بی‌خود کسی را بازداشت کند و به حریم خصوصی افراد وارد شود. دیدیم که چند مرتبه هم وقتی یک عده آدم خشن آمدند به اسم اسلام یک سری برخورد‌ها را انجام دادند خاطر آقا مکدر شده و فرمودند این افراد دل مرا به درد آوردند.
مرادی در پایان افزود: همه این رقابت‌های سیاسی به این خاطر است که ما به دنیا اثبات کنیم که دین می‌تواند جامعه را اداره کند از این رو نباید تصویری افراطی یا تفریطی از اسلام ارائه دهیم.

گیل‌آبادی: جعل آمار ناشی از نادانی است
در ادامه این بحث دکتر شهرام گیل آبادی مشاورفرهنگی محسن رضایی فرهنگ حاکم بر کشور را التقاطی دانسته و آنرا ناشی از تندروی‌های فرهنگی دانست که باعث واکنش تفریط‌گرایانه شده و بر اثر این کنش و واکنش التقاط فرهنگی ایجاد شد که علت سردرگمی‌های فرهنگی ما همین است.
وی افزود: باید از خود بپرسیم چرا نقشه جامعه فرهنگی و مهندسی فرهنگی ما عملیاتی نمی‌شود؟ مدیریت فرهنگی ما به چه اندیشه‌ای باید وصل باشد که به این مشکل ها برخورد نکنیم؟ چون پاسخ روشنی به این سوالات مبنایی نداده‌ایم در عمل شاهدیم که از دست شورای‌عالی انقلاب فرهنگی هم کاری بر نمی‌آید.
گیل‌آبادی قلب آمارهای فرهنگی توسط مسولین را ناشی از این سردرگمی دانست و ادامه داد: شاهدیم که یک‌مرتبه آمار سرانه مطالعه‌مان از 18 دقیقه سال 89 به 75 دقیقه سال 91 می‌رسد که این جعل آمار ناشی از نادانی و عدم واقع‌گرایی است‌. فکر می‌کنیم با قلب آمار می‌شود کاری کرد اما از خود نمی‌پرسیم چرا کتابی که منتشر شده خوانده نمی‌شود؟

 


[ پنج شنبه 92/3/16 ] [ 10:53 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

<

شهدا شرمنده ایم شهرستان بجنورد

کانون منجی

هئیت حسین جان

آرشیو مطالب
امکانات وب


بازدید امروز: 41
بازدید دیروز: 83
کل بازدیدها: 3143307
Flag Counter