اعضای انصار حزبالله در اعتراض به اکران برخی فیلمها در حالی 11 آذر ماه مقابل وزارت ارشاد جمع شدند که جمعی از سینماگران در دفاع از این وزارتخانه در مقابل آنها حاضر شدند و دو طرف شعارهایی را در مقابل هم سر دادند و سرانجام سینماگران حاضر هم با انتشار بیانیهای تجمع را ترک کردند و یک ساعت بعدتر هم انصار حزبالله متفرق شدند.
به گزارش خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سخنگوی معترضین در ابتدای این تحصن که از ساعت 11 آغاز شد، با تاکید بر اینکه تا زمان ابطال پروانه نمایشهای فیلمهای مروج خیانت این تحصن ادامه دارد، بیانیهای را قرائت کرد که بخشهایی از آن بدین شرح است: « در ماه متبرک محرم با هدف مقابله با روند افسار گسیخته اشاعه منکرات از سوی سازمان سینمایی تحصن خود را آغاز و بنا بر بند میم وصیتنامه حضرت امام (ره) این عمل را مصداق نهی از منکر میدانیم.
مسئولانی که مقامشان بر خون شهدا بنا گشته اما اکنون امکانات نظام اسلامی را در جهت ترویج منکرات به کار گرفتهاند بدیهی است اعتراض مسلمانان متعهد تا توقیف و ابطال همه مجوزهای فیلمهای مروج خیانت ادامه خواهد داشت.»
آنها در ادامه شعارهایی را در جهت مقابله با سینمای ضد اسلامی سردادند، «این سینما مروج فساد است» ،«تعطیل آن برای ما ثواب است» ،«کو عفت، کو غیرت مسئولین فرهنگی، خجالت» ،«این سینمای فاسد تعطیل باید گردد»،«آن مسئول بی غیرت تعویض باید گردد» تعدادی از شعارهای انصار حزب الله بود.
و از سوی مقابل سینماگران هم با شعار «سینما سینما حمایتت میکنیم» و همچنین شعار «وزیر باغیرت حمایت حمایت»، شعارهایی را سر دادند، شعارهای مقابلهای معترضان و همچنین سینماگران به حدی رسید که گاه با یکدیگر درگیری لفظی پیدا کردند، ضمنا انصار حزب الله تاکید داشتند که تا لغو مجوز و پایان اکران فیلمها تحصن خود را ادامه میدهند.
به گزارش ایسنا، در حالی تحصن انصار حزبالله مقابل وزارت ارشاد آغاز شد که یک ساعت قبل از این تجمع؛ مهدی عظیمی سرپرست اداره کل نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در گفتوگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: مطابق نظر شورای عالی اکران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که با حضور وزیر محترم تشکیل شده است، برای جلوگیری از هر گونه سوء تفاهم یا برداشت نادرست در خصوص حکم حیاتبخش قصاص، تغییر و حذف لازم در انتهای فیلم سینمایی «من مادر هستم» تعیین و ابلاغ شد.
وی ادامه داد: ضمن تشکر از سازندگان فیلم، اصلاحیههای مورد نظر اعمال شده و تمام کپیهای نمایش را در سطح کشور دربرخواهد گرفت.
****تقاضای انقلاب فرهنگی در وزارت ارشاد
انصار حزب الله در تجمع مقابل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از اعلام درخواست پایین کشیدن برخی فیلمها، اعلام کردند که باید انقلاب فرهنگی در این وزارتخانه رخ بدهد.
یکی از سخنران انصار حزب الله با تاکید بر ادامه تحصن معترضان تا زمان پایین آمدن فیلمهای مورد نظر از روی پرده سینما گفت:« ما خواستار این هستیم که همان انقلاب فرهنگی که اوایل انقلاب در دانشگاه ایجاد شد، اکنون در وزارت فرهنگ و ارشاد انجام شود.این انقلاب فرهنگی باید در وزارت ارشادی که علی رغم یدک کشیدن پسوند اسلامی فرهنگ منحرف و منحط اتفاق بیافتد.»
در این تجمع که مقابل ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ترتیب یافت، فرهاد اصلانی بازیگر فیلم «من مادر هستم»، سعید سهیلی کارگردان «گشت ارشاد»، حبیب کاوش، سیدضیاء هاشمی، علی سرتیپی، حبیب اسماعیلی، سیدغلامرضا موسوی تهیهکننده «من مادر هستم»، محسن خانجهانی، محمد حسین فرحبخش و سید جمال ساداتیان در جمع مقابل حضور داشتند.
چندین بار تعدادی از معترضان با تعدادی از سینماگران شروع به گفت وگو کردند که اغلب این گفت وگوها به درگیری لفظی انجامید و به سرعت پایان یافت به عنوان مثال حسین فرحبخش با یکی از معترضان شروع به گفت وگو کرد اما صحبتهای هر دو به حاشیه کشیده شد.
***
ساعاتی پس از آغاز تجمع و با اقامهی نماز جماعت ظهر که هر دو گروه در دو صف جداگانه آن را اقامه کردند، سینماگران حاضر در تحصن مقابل وزارت ارشاد با انتشار بیانیهای، تجمع را ترک کردند.
در متن این بیانیه آمده است: « با استعانت از خداوند بزرگ و پیروی از مقام معظم رهبری و با رهپویی از شهدای مظلوم انقلاب اسلامی ما اهالی سینه سوخته سینما با گردهمایی خود در مقابل وزارت ارشاد و در مواجهه با گروهی که خود را انصار مینمایدند و با الفاظ رکیک، مسئولین فرهنگی و سیاسی را نام میبردند، اعلام میداریم:
1-اگر کسی راجع به فیلمی اعتراضی دارد نباید کف آسفالت خیابان با فحاشی به مسئولان و دیگران به آن بپردازد.
2-مگر زمانی که به گرانی ارز اعتراض داشتیم به خیابانها ریختیم؟ مگر سه هزار میلیارد تومان در بانکها غیرقانونی جابه جا شد به خیابانها ریختیم؟
3- ما اعتقاد داریم اعتراض به این چند فیلم فقط یک بهانه است و بیشتر اهداف سیاسی را دنبال میکند.
4- ما اهالی سینما تا افشای این حرکت ... در صحنه باقی خواهیم ماند.
5- ما از مسئولین فرهنگی و سیاسی میخواهیم قرص و محکم در مواضع بر حق خود بایستند و از این حرکتهای انحرافی سیاسی هیچگونه هراسی نداشته باشند.»
**************
در حالیکه تحصن در مقابل وزارت ارشاد انجام میشد، وزیر ارشاد برای کنگره میرزا کوچک خان جنگلی در گیلان به سر میبرد، در جدیدترین اظهارنظرش دربارهی اعتراض برخی گروهها به اکران بعضی فیلمها گفت: از نقد استقبال میکنیم اما باید در محیط منطقی بحث شود و فضا به سمتی برود که خود تهیه کننده و کارگردان جوابگوی نقدها باشند البته ما هم وظیفه نظارتی خود را انجام میدهیم.
سید محمد حسینی بدون نام بردن از فیلم خاصی، تصریح کرد: در برخی فیلمها وقتی میخواهیم نشان دهیم شیوه زندگی برخی خانوادهها اسلامی نیست باید نشان داد چه تخلفات و روابط نامناسبی دارند که منجر به بنبستهایی در زندگی آنها میشود. گاهی فیلم میخواهد به موضوعی اشاره کند و بعد تبعات منفی آن را بیان کند که این برای جامعه پند آموز است، لذا جامعه سعه صدر داشته باشد البته چارچوب ها باید رعایت شود.
*****حاشیهی نگاری یک تحصن
تحصن انصار حزب الله و در مقابل سینماگران در مقابل وزارت ارشاد صبح 11 آذر ماه در مقابل در اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد و در مقاطعی میزان جمعیت به بالاترین اندازه خود رسید تا جایی که تعداد معترضان و سینماگران و مشاهده گران نزدیک به 400 نفر تخمین زده میشد اما سپس تعدادی از معترضان مشاهدهگران و سینماگران تحصن را ترک کردند.
همزمان با اذان ظهر، سمت راست خیابان کمال الملک موکتی پهن شد و معترضان، سینماگران در صفهای جداگانهای نماز جماعت اقامه کردند.
معترضان تاکید داشتند که تا پاسخگویی مسئولین تحصن را ترک نخواهند کرد.
تعدادی از ماموران نیروی انتظامی در حال محافظت از در ورودی وزارت ارشاد بودند و هنوز هم درهای وزارتخانه کاملا بسته است.
نکته قابل توجه حضور تعداد خبرنگاران و عکاسان حاضر در این تجمع تقریبا با تعداد معترضان و سینماگران برابر است!
همچنین عدهای از کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بالای ساختمان و همچنین از پنجرههای وزارتخانه این تجمع را مشاهده کرده و بعضا فیلم گرفتند.
جز در دقایقی هیچ کدام از مسئولان وزارت ارشاد جلو در این وزارتخانه حاضر نشدند، لحظاتی فقط علیرضا سجادپور - معاون فعالیتهای سازمان سینمایی - از کنار پنجره و از پشت پرده بیرون را نگاه کرد.
همچنین یکی دیگر از سخنگویان انصار حزب الله ضمن مقایسه تلویحی بین سید محمد حسینی وزیر فعلی و مهاجرانی وزیر اسبق ارشاد چنین رفتارهایی را از سوی وزارت ارشاد محکوم کرد.
به گزارش ایسنا، سینماگران و جمع موافقان وزارت ارشاد که مجموعا 150 نفر میشدند ساعت 13 تجمع را با انتشار بیانیهای ترک کردند و انصار حزبالله یک ساعت بعدتر راس ساعت 14 وزارت ارشاد را ترک کردند.