گفت و گوی تلفنی محمود احمدی نژاد با اسماعیل هنیه، وجود فرصت برای حل و فصل مسئله هسته ای ایران در دوره دوم ریاست جمهوری اوباما، توجه ایران به همسایگان شمالی برای دور زدن تحریم ها، رد پیشنهاد سفیر ایران از سوی مقامات اردنی و پایان سفر علی لاریجانی به کشورهای منطقه، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
به گزارش «تابناک»، خبرگزاری «رویترز» یکی از مطالب امروز خود را به گفت و گوی تلفنی محمود احمدی نژاد با اسماعیل هنیه، نخست وزیر دولت فلسطینی در غزه اختصاص داده و به نقل از وی نوشته منازعه غزه نشان داد رژیم صهیونیستی باید به حقوق فلسطینی ها تن بدهد. این خبرگزاری همچنین می نویسد احمدی نژاد در این گفت و گوی تلفنی کم سابقه با هنیه، «مقاومت و استقامت» فلسطینی ها را مورد ستایش قرار داده است. احمدی نژاد همچنین گفته رژیم صهیونیستی اینک به نقطه پایان رسیده است. رویترز در مطلب خود اشاره ای به صحبت های احمدی نژاد در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل نیز کرده که طی آن گفته بود رژیم صهیونیستی هیچ ریشه ای در خاورمیانه ندارد به همین سبب محو خواهد شد.
روزنامه «لس آنجلس تایمز» در مطلبی به مذاکرات مربوط به برنامه هسته ای ایران پرداخته و نوشته پنجره فرصت برای حل مسئله هسته ای میان ایران و ایالات متحده همچنان باز است. به نوشته این روزنامه، تلاش های بین المللی برای از میان بردن نگرانی ها از برنامه هسته ای ایران، به مدت چند ماه به دلیل مسائلی از قبیل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا متوقف شده بود. اما اکنون که این مسائل و موانع تا حدودی حالت مشخص تری به خود گرفته، انتظار می رود ایران در اولین فرصت به میز مذاکرات بازگردد و حتی به اعتقاد برخی تحلیلگران، مسئله هسته ای بالاخره حل و فصل شود.
روزنامه «نشنال» امارات نیز امروز مطلبی درباره ایران منتشر کرده و در آن به بررسی یکی از راه های ایران برای دور زدن تحریم ها و ادامه تجارت با کشورهای گوناگون پرداخته است. از نظر این روزنامه، این راه عبارت است از توجه ایران به همسایگان شمالی خود در منطقه قفقاز جنوبی. این روزنامه با اشاره به روابط نزدیک ایران با ارمنستان و این نکته که مرزهای ارمنستان از دو سو به سبب منازعاتش با ترکیه و جمهوری آذربایجان بسته بوده و به این سبب وابستگی زیادی به ایران دارد، روابط ایران با این کشور و تمرکز فعالیت های تجاری در آن را یکی از راه های ایران برای دور زدن تحریم ها دانسته است. در این مطلب به نقش کشور گرجستان نیز در این زمینه پرداخته شده است.
اما در پی انتشار اخباری درباره پیشنهاد عجیب سفیر ایران در اردن به مقامات این کشور مبنی بر تأمین مجانی نفت این کشور از سوی ایران به مدت 30 سال، در ازای صدور مجوز تبادل تجاری و گردشگری دینی میان دو کشور، روزنامه «جروزالم پست» از رد این پیشنهاد از سوی مقامات اردنی خبر داده است. این روزنامه به نقل از سخنگوی دولت اردن نوشته با وجود تأخیرهای کشورهای عرب خلیج فارس در کمک به اردن، این کشور مایل است روابط خود را با این دولت ها تحکیم کند؛ نه با ایران. بر اساس گفته های این مقام اردنی، هرچند این کشور در پی یافتن راه هایی برای حل بحران انرژی خود است، اما ترجیح می دهد این کار را از طریق کشورهای عرب خلیج فارس انجام دهد. علاوه بر این، منابع اردنی پیشنهاد سفیر ایران را سیاسی ارزیابی کرده اند.