روز گذشته مقام معظم رهبری در دیداری که جمعی از بسیجیان با ایشان داشتند، به ایراد فرمایشات مهمی پرداختند که در بخشی از آن از نمایندگان مجلس خواسته بودند، طرح سوال از رئیس جمهور را در همین نقطه متوقف کنند.
حکم حکومتی که در کمتر از یک ساعت با "سمعا و طاعتا" همه 77 نماینده امضای کننده طرح مواجه شد و ایشان همگی امضای خود را برای سوال از رئیس جمهور پس گرفتند، تا به فرموده رهبر فرزانه فضای آرامش در کشور ایجاد شده و بهانه ای به دست دشمنان و بدخواهان نیفتد.
اما برخی دیگر که ظاهرا فرمایش رهبر انقلاب در تقدیر از نمایندگان "تا این جای کار" را به خوبی نشنیده اند، ادعا می کنند که مخالفت مقام معظم رهبری را پیش از این با ایما و اشاره فهمیده بودند! (امری که رهبری به کرات آن را رد کرده و فرموده اند همواره نظر خویش را به صورت رسمی و صریح بیان خواهند کرد) و از این رو زبان به مذمت 77 نماینده مذکور می گشایند.
در این جا شاید بهتر باشد اشاره ای به دو حکم حکومتی مقام معظم رهبری به دولت دهم داشته باشیم. مورد اول حکم کتبی (که تصویر آن هنور در پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری قابل مشاهده است) که در مورد عزل اسفندیار رحیم مشایی از معاونت ریاست جمهوری بود که با سکوت و بی توجهی چند روزه از سوی دولت مواجه شد و مورد دوم که در مورد ابقای وزارت حیدر مصلحی بر مسند وزارت اطلاعات بود که با قهر و به تعبیری 11 روزه یک مقام ارشد دولتی مواجه شد.
لازم به ذکر است برای عمل به رهنمود مقام ولایت در جهت ایجاد فضای آرامش در کشور در روزهای آتی، عزیزانی که "دیدید دیدید" راه انداخته اند، ولایتمداری 77 نماینده و در راس آن رئیس قوه مقننه را برای دوستان خود مثال بزنند.
در این باب گفت و گویی داشتیم با احمد توکلی تا نظرش را در این باره جویا شویم.
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که افرادی می گفتند رهبری پیش از سخنرانی شب گذشته خود با سئوال از رئیس جمهور مخالفت می کردند، حرفشان صحیح نیست و در واقع این موضوع اجتهاد در برابر نص است، گفت: رهبری خودشان از کار نمایندگان تجلیل کردند. وقتی یک نماینده احساس وظیفه می کند که رئیس جمهور را از کارهایی که فکر می کند درست نیست به وسیله سئوال کردن به مسیر قانونی راهنمایی کند و دلیل بیاورد که بر خلاف منافع ملی ایشان فعالیت می کند، در این راه یقین کرده است و به طور مسلم این کار را باید انجام بدهد.
رئیس پیشین مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: چیزی که می تواند جلوی چنین کاری را بگیرد امر و یا نهی ولی فقیه است یا برنامه ای که ولی فقیه در نظر داشته باشند که نخواهد آن برنامه بر هم بخورد. در نتیجه همین مساله هم صورت گرفت، نمایندگان همان طوری که ولی فقیه فرمودند وظیفه خودشان را انجام دادند و از این به بعد را مقام معظم رهبری به مصلحت ندیدند و نمایندگان هم تمکین کردند.
وی افزود: این عمل نمایندگان عین عقل و استقلال رای و انجام وظیفه قانونی و وظیفه شرعی است که در قبال ولی فقیه دارند.
وی در ارتباط با این موضوع که برخی از نمایندگان اعتقاد داشتند که رهبری با سئوال از رئیس جمهور از ابتدا مخالف هستند و امروز با فرمان رهبری این تعبیر را دارند که کارشان درست بوده و نباید از اول این مساله مطرح می شد، گفت: من اتفاقا معتقدم که آنهایی که در آن زمان می گفتند که نباید از رئیس جمهور نبایستی سئوال شود، کار و حرفشان اشتباه بود. این یک استنباط شخصی بود و استنباط شخصی نیز تنها برای خود فرد حجت است.