برخی از این سایتها هم سلیقه به خرج دادهاند و با طبقهبندی نام بازیگران کلکسیونی از عکسهای مختلف آنها را در اختیار علاقهمندان قرار دادهاند.
بسیاری از این سایتها عنوان «سایت رسمی» را نیز یدک میکشند و خود را مرجعی برای معرفی و دادن اطلاعات موثق پیرامون زندگی آن هنرمند عنوان میکنند. متأسفانه بسیاری از عکسهایی که از این بازیگران در سایتها قرار میگیرد با تعاریف موجود در فقه اسلامی و میزان شرعی حجاب تطابق ندارد.
از زمان پیداش نشریات عامه پسند در جهان و ایجاد چنین مجلاتی در ایران، یکی از شیوههای جلب نظر مردم برای خریداری این نوع نشریات، استفاده از تصاویر بازیگران، خوانندگان و ورزشکاران است که در ایران چه پیش از انقلاب و چه بعد از آن عکسهای بانوان هنرمند یکی از پر استفادهترین عکسها روی جلد مجلات بوده است.
مجلاتی که از آنها به عنوان نشریه زرد نام برده میشود و سعی میکنند با پرداختن به زندگی خصوصی و پر رنگ کردن مسائل حاشیهای برای خود مشتری دست و پا کنند. این نشریات بیشترین استفاده را از بازیگران سریالهای تلویزیونی میکنند، مخصوصاً بازیگران خانمی که در اولین یا دومین حضورشان در سریالهای تلویزیون به شهرت رسیده باشند و شاید به همین خاطر باشد استاد محمد علی کشاورز از اینکه سینما توسط این بازیگران دماغ عمل کرده تسخیر شده است گلایه میکند.
حالا چند سالی است که اینترنت به عنوان رقیبی جدی برای این نشریات وارد میدان شده است.
متأسفانه به جز نشریات و اینترنت تلویزیون هم به نوبه خود رسم بدی را پیریزی کرده است، از صبح تا شب در شبکههای مختلف صدا و سیما برنامههای زندهای پخش میشود که مخاطب اصلی آنها را خانوادهها تشکیل میدهد.
این برنامهها که معمولاً به دلیل پایین بودن هزینههای تولید با استقبال زیادی نیز در میان شبکههای مختلف سیما روبهرو شده و نمونههای زیادی از آنها در شبکههای مختلف به روی آنتن میرود در کنار آیتمهای ثابتی چون مشاورههای سطحی روانشناسانه یا آشپزیهای مختلف و آموزش کاردستی به بانوان خانهدار اقدام به دعوت میهمان نیز میکنند.
برای ایجاد جاذبه در میان بینندگان این برنامهها از بازیگران سریالهای تلویزیونی دعوت میکنند و با سؤالهایی که از آنها میپرسند سطح برنامه را در حد مجلات زرد پایین میآورند. سؤال هایی از زندگی شخصی، نحوه ارتباط با علاقهمندان، سبک بازیگری و هر چیز ممکنی که برای بیننده برنامه جاذبه داشته باشد. این برنامهها خواسته و ناخواسته به برجسته کردن آن خانم یا آقای بازیگر در اذهان کمک میکند و بسیاری از نو بازیگران خانم که در سریالهای تلویزیونی مشهور میشوند به سرعت در فضای مجازی تصاویرشان پخش میشود. عکسهایی که با تصاویر پخش شده در سیما به کلی متفاوت است و گاهی در دو نقطه مقابل هم قرار میگیرند.
این تناقضها گاهی آن قدر بالا میگیرد که به مانند سال گذشته اعتراضات فراوانی در مورد اینکه چرا افرادی به این بد حجابی در سریالهای ماه رمضان در نقش انسانهای پاکدامن ظاهر و در میان مردم به عنوان الگو مطرح میشوند. افرادی که حجاب تصنعیشان در تلویزیون و ظاهر غیر متعارفشان در عکسها باعث تعجب هر بینندهای میشوند.
با گسترش روز افزون استفاده از اینترنت در ایران، شاهد ایجاد سایتها و وبلاگهای بیشماری هستیم که به مانند نشریات زرد عمل میکنند و همان برنامهای را که یک مجله عامه پسند به صورت چاپ شده و روی کاغذ ارائه میدهد در قالب صفحات وب در اختیار بازدیدکنندگان قرار میدهند اما با این فرق که در مطبوعات نظارت وزارت ارشاد وجود دارد و تعهدات حرفهای و اخلاقی مانع از پرداختن به خیلی از موضوعها و عدم نمایش بسیاری از تصاویر میشود، اما این سایتها و وبلاگها بدون هیچ محدودیتی هر مطلب و عکسی را در صفحات خود قرار میدهند که بالطبع عکس بازیگران نیز جزو ثابتی از آنها است.
برخی از عکسهای بازیگران مربوط به مراسماتی چون جشنها و فستیوالهای سینمایی و هنری است. عکسهایی نیز مربوط به مجالس خصوصی میباشد اما بسیاری دیگر عکسهایی هستند که در آتلیههای حرفهای انداخته شدهاند؛ با فیگورهای خاص و پرترههای هنری.
عکسهایی که بازیگر نمیتواند ادعا کند بیخبر و بدون اطلاع از وی گرفته شده باشد. عکس مراسم عمومی نیست که بازیگر نداند چه کسی از وی عکس گرفته، مجلسی خصوصی هم نیست که ادعا کنند عکسشان از طریق بلوتوث دست به دست شده است.
این عکسها با رضایت خود بازیگر انداخته شدهاند. خانم بازیگری که در آن عکسهایها فیگور گرفته خودش خواسته یا رضایت داشته که با آن وضعیت عکسش را بگیرند و بیشک یکی از عوامل انتشار این عکسها خود بازیگر هستند. کسانی که با استفاده از تلویزیون یا سینما مطرح میشوند و بعد عکسهایی از آنها پخش میشود که اگر یک فرد عادی با این وضعیت در خیابان دیده شود به طور قطع توسط پلیس و گشت ارشاد بازداشت خواهد شد. این قضیه را بگذارید در کنار اینکه این روزها در فیسبوک بازیگران با عکسهای خود غوغا میکنند.