http://mehrangoli64.ParsiBlog.com | ||
السلام علیک یا حسن المجتبی
السلام علیک یا صاحب الزمان
فرخنده میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی علیه السلام را به امام عصر صاحب الزمان(عج)و مقام معظم رهبری و تمامی شما عاشقان بقیع تبریک می گوییم
ولادت امام حسن علیه السلام
امام حسن (ع ) فرزند امیر مؤمنان علی بن ابیطالب و مادرش مهتر زنان فاطمه زهرا دختر پیامبر خدا (ص ) است . امام حسن (ع ) در شب نیمه ماه رمضان سال سوم هجرت در مدینه تولد یافت وی نخستین پسری بود که خداوند متعال به خانواده علی و فاطمه عنایت کرد. رسول اکرم (ص ) بلا فاصله پس از ولادتش ، او را گرفت و در گوش چپش اقامه گفت .سپس برای او بار گوسفندی قربانی کرد، سرش را تراشید و هموزن موی سرش یک درم و چیزی افزون بود نقره به مستمندان داد. پیامبر (ص ) دستور داد تا سرش را عطر آگین کنند و از آن هنگام آیین عقیقه و صدقه دادن به هموزن موی سر نوزاد سنت شد. این نوزاد را " حسن " نام داد و این نام در جاهلیت سابقه نداشت . کنیه او را ابومحمد نهاد و این تنها کنیه اوست . لقب های او سبط، سید، زکی ، مجتبی است که از همه معروفتر "مجتبی " می باشد. پیامبر اکرم (ص ) به حسن و برادرش حسین علاقه خاصی داشت و بارها می فرمود : که حسن و حسین فرزندان منند و به پاس همین سخن علی به سایر فرزندان خود می فرمود : " شما فرزندان من هستید و حسن و حسین فرزندان پیغمبر خدایند ". امام حسن هفت سال و خرده ای زمان جد بزرگوارش را درک نمود و در آغوش مهر آن حضرت بسر برد و پس از رحلت پیامبر (ص ) که با رحلت حضرت فاطمه دو ماه یا سه ماه بیشتر فاصله نداشت ، تحت تربیت پدر بزرگوار خود قرار گرفت . امام حسن (ع ) پس از شهادت پدر بزرگوار خود به امر خدا و طبق وصیت آن حضرت ، به امامت رسید و مقام خلافت ظاهری را نیز بدست آورد، و نزدیک به شش ماه به اداره امور مسلمین پرداخت (در این باره بعدها به طور کامل توضیح خواهیم داد).
ویژگی ظاهری امام حسن (ع) امام حسن (ع ) از جهت منظر و اخلاق و پیکر و بزرگواری به رسول اکرم (ص ) بسیار مانند بود. وصف کنندگان آن حضرت او را چنین توصیف کرده اند: " دارای رخساری سفید آمیخته به اندکی سرخی ، چشمانی سیاه ، گونه ای هموار، محاسنی انبوه ، گیسوانی مجعد و پر، گردنی سیمگون ، اندامی متناسب ، شانه ای عریض ، استخوانی درشت ، قدی میانه ، نه چندان بلند و نه چندان کوتاه . سیمایی نمکین و چهره ای در شمار زیباترین و جذاب ترین چهره ها ".
ابن سعد گفته است که : حسن و حسین به ریگ سیاه ، خضاب می کردند.
اخلاق و رفتار امام حسن (ع) امام حسن (ع) در میان مردم گشاده ترین سینه را داشت و پرگذشت ترین و بخشنده ترین مردم بود. امام حسن(ع) در میان مردم زمان خود عابدترین,پارساترین و گرامی ترین افراد بود.هیچ گاه دست به کاری نمی زد,مگر اینکه خدا را یاد می نمود.راستگوترین مردم بود و رساترین بیان را داشت.هر گاه به در ورودی مسجد می رسید سر خود را بلند کرده و عرض مینمود:بارالها!مهمان تو به حضورت رسیده :((ای احسانگر!بنده تباهکار تو بدرگاهت شتافته,پس از زشتیهایی که مرتکب شده بخاطر زیبایی هایی که نزد تو است,در گذر ای کریم!)) شیخ مفید در ارشاد می نویسد:((حسن بن علی وصی پدرش امیرالمومنین بود که او را ناظر بر موقافات و صدقات خویش قرار داد و عهدنامه مشهوری برای او نگاشت.همچنین حضرت علی (ع) در وصیت خود مبانی روشن دین و جنبه های حکمت و ادب را برای فرزند خویش بیان فرمود.این وصیت را دانشمندان بیشماری در کتب خود نگاشته و فقیهان بزرگوار در روش دینی و دنیایی خود از روشناییهای آن بهره جسته اند.)
در مدح امام حسن علیه السلامبا غم عشق تو تا یار،دل زار من است بهتر از خلد برین،گوشهی بیت الحزن است نه غم حور و نه اندیشهی جنت دارم از زمانی که مرا بر سر کویَت وطن است قصهی عشق من و حُسن تو ای مایهی ناز نُقل هر مجلس و زینت ده هر انجمن است بعد از این یاد،کس از لیلی و مجنون نکند حُسن اگر حُسن تو و عشق اگر عشق من است تویی آن یوسف ثانی،که ز یک جلوهی حُسن محو دیدار تو،صد یوسفِ گل پیرهن است از پی دیدن رخسار تو موسای کلیم سال ها بر سر کویَت به عصا تکیه زن است آدم و نوح وسلیمان و مسیحا و خلیل همه را مِهر ولای تو،به گردن رَسَن است خَلق گویند:بگو دلبر و معشوق تو کیست که تو را در غم او این همه رنج و مِحَن است چه بگویم که نَم از یَم نتوان وصف کند دُرّه را ذَرّه نداند،چه بها و ثمن است به مدیحش نتوان گفت که آن ماه جبین سر و سیمین بدن و خسرو شیرین سخن است ثمر باغ رسالت،گُهر بحر وجود والی مُلکِ ولایت،ولی مُؤتمن است اولین سِبط و دوم حجت و سِیّم سالار چارمین عصمت حق و یکی از پنج تن است نام نامیش حسن،خُلق گرامیش حسن پای تا فرق حسن بلکه حسن در حسن است روی حسن،موی حسن،بوی حسن،خوی حسن یک جهان جوهرحُسناستکه دریکبدناست «ذاکر»از مدح همه خَلق،فرو بسته زبان لیک در مدح حسن طوطی شکّر شکن است
گزیده سخنان گهربار امام حسن علیه السلام
1ـ نصیحت از سر اخلاصایها الناس انه مـن نصح لله و اخذ قوله دلیلا هدى للتى هى اقوم و وفقه الله للرشاد و سدده للحسنـى فان جار الله آمـن محفـوظ و عدوه خائف مخذول فاحترسـوا من الله بکثره الذکر.(1)
|
||
[ قالب وبلاگ : ایران اسکین ] [ Weblog Themes By : iran skin] |