عصر ایران: «روزنامه کانادایی تورنتوسان در گزارشی با عنوان "اسرائیل با تصمیم یک ایرانی به ایران حمله میکند" نوشت: یک ایرانی الاصل، هم اکنون به دومین مقام مهم در کابینه اسرائیل تبدیل شده است.»
عصر ایران با درج مقدمه فوق در گزارشی آورده است: « رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش، وزیر دفاع پیشین اسرائیل و رهبر فعلی حزب کادیما، در تصمیمگیری احتمالی درباره حمله نظامی به ایران در کنار نخست وزیر نقش اصلی را خواهد داشت. وی متولد ایران است و این کشور را به خوبی میشناسد؛ او شائول موفاز است.
موفاز با ائتلاف با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در اقدامی کم نظیر، دو جناح چپ و راست را در کنار هم قرار داد. هر یک از سران کابینه یعنی نتانیاهو و موفاز، دارای سابقه نظامی هستند و به احتمال زیاد، امنیت اسرائیل را به خطر نخواهند انداخت.
موفاز به عنوان رئیس پیشین ستاد متشرک ارتش و وزیر سابق دفاع، کارشناس جنگ است و ایران را از داخل به خوبی میشناسد. او یکی از مهمترین یهودیانی است که به اسرائیل مهاجرت کردند و توانستند در اسرائیل در عرصه سیاست موفقیت کسب کردند و به یکی از مهمترین تصمیمگیران کلان تبدیل شوند.
براساس متن منتشر شده در سایت وزارت خارجه اسرائیل، شائول موفاز متولد تهران است و اصلیتی اصفهانی دارد. نام سابق وی در ایران «شهرام مفضضزاده» بوده است. وی در سال 1957 میلادی (1336 خورشیدی) به همراه خانوادهاش به اسرائیل مهاجرت کرد و پس از فارغالتحصیلی از دبیرستان در سال 1966 میلادی به عضویت ارتش اسرائیل درآمد.
وی پس از پایان جنگ لبنان (1982)، تحصیلات عالی نظامی را در دانشگاه نظامی در آمریکا ادامه داد و پس از بازگشت به اسرائیل در سال 1986 میلادی به فرماندهی تیپ کماندویی برگزیده شد. وی در سال 1997 به مقام قائم مقامی ستاد کل مشترک ارتش اسرائیل رسید و نهایتا یک سال بعد به فرماندهی کل ستاد مشترک ارتش اسرائیل منصوب شد.
هم اکنون بیش از 40 هزار ایرانی تبار در اسرائیل زندگی میکنند که بخشی از آنها به پستها و مسئولیتهای مهمی رسیدند که علاوه بر شائول موفاز (معاون نخست وزیر) میتوان به موشه کاتساف (موسی قصاب) رئیس سابق، دان حالوتس رئیس سابق ستاد مشترک ارتش اسرائیل و مایکل بن آری سیاستمدار و عضو پارلمان، موردخای زار عضو سابق پارلمان اشاره کرد.
هم اکنون یهودیان در تهران، 11 عبادتگاه دارند. بسیاری از این عبادتگاهها در کنار خود مدارس عبری دارند. یهودیان در تهران یک رستوران، بیمارستان، خانه سالمندان و قبرستان ویژه خود را نیز دارند. یهودیان دارای کتابخانهای بزرگ با 20 هزار عنوان کتاب نیز هستند که تصویر (امام) خمینی بر دیوار آن نقش بسته است. یهودیان در ایران همچنین یک نماینده در پارلمان دارند.»